Laisvų darbo vietų mažėja

Lietuvoje antrojo šių metų ketvirčio pabaigoje buvo 6,1 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams - 1,4 proc., arba 0,1 tūkst. darbo vietų daugiau nei pernai atitinkamu metu.

Laisvų darbo vietų per ketvirtį - šių metų birželio pabaigoje, palyginti su pirmojo ketvirčio pabaiga, sumažėjo 2 proc., arba 0,1 tūkst., pranešė Statistikos departamentas.

Daugiausia laisvų darbo vietų antrojo ketvirčio pabaigoje buvo pramonėje - 1,3 tūkst. (21,8 proc. visų laisvų darbo vietų), transporte ir saugojime - 0,8 tūkst. (12,4 proc.), prekyboje - 0,7 tūkst. (12 proc.).

Mažiausia laisvų darbo vietų birželio pabaigoje buvo žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje bei kitos aptarnavimo veiklos įmonėse - po 0,7 procento visų laisvų darbo vietų.

Per ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius sumažėjo prekyboje - 0,2 tūkst., viešajame valdyme ir gynyboje, privalomajame socialiniame draudime ir žmonių sveikatos priežiūroje ir socialiniame darbe - po 0,1 tūkst., o padidėjo administracinėje ir aptarnavimo veikloje, taip pat transporto ir saugojimo įmonėse - po 0,2 tūkstančio. Kitų veiklos rūšių įmonėse laisvų darbo vietų skaičius per ketvirtį išliko beveik nepakitęs.

Antrojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje sudarė 0,6 proc. - tiek pat, kiek ir praėjusi ketvirtį, ir 0,1 procentinio punkto daugiau nei 2009-ųjų birželio pabaigoje.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis užfiksuotas finansinėje ir draudimo veikloje - 1,2 proc., administracinėje ir aptarnavimo veikloje - 1,1 procento. Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje - 0,1 procento.


Šiame straipsnyje: darbasnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių