Laimę lemia pinigai?

Finansinė gerovė per krizę tapo vienu didžiausių žmonių pasitenkinimo ir laimės veiksnių.

Tikros laimės paslaptis paprasta – vakaras drybsant ant sofos priešais televizorių ir valgant picą. Tokią asmeninio pasitenkinimo būseną ypač dažnai minėjo rytų Didžiosios Britanijos gyventojai per apklausą, kurią užsakė BBC radijas.

Paaiškėjo, kad šalies ekonomikai išgyvenant recesiją, vis daugiau britų siekia „paprasto gyvenimo ir finansinio saugumo“. Didžiosios Britanijos gyventojai nebegalvoja, ar nevertėtų savo gyvenimą paįvairinti ekstremaliu sportu ar ilgomis kelionėmis užsienyje. Geriausia pramoga – televizorius ir sofa, o dar maloniau, jeigu be to galima mėgautis ir pica arba šokoladu, per metus gauti 40 tūkst. svaro sterlingų (156 tūkst. litų) atlyginimą ir turėti namą.

Pastaruoju metu niekas nebesistebi, kad būtent pinigai tapo vienu didžiausių žmonių pasitenkinimo ir laimės veiksnių. Apklausos liudija, kad stabilios pajamos aplenkė sveikatą ir šeimą. O meilę, kaip svarbiausią pasitenkinimo veiksnį, įvardijo vos 12 proc. apklaustųjų. Tiesa, nemažai nerimo kyla dėl dar vienų tyrimo išvadų – apie trečdalis pensinio amžiaus britų nurodė, kad jiems laimės pojūtį sustiprina alkoholis.


Šiame straipsnyje: pinigailaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių