Labiausiai atpigo gyvenamųjų namų statyba

Statistikos departamentas praneša, kad statybos sąnaudų kainos 2010 m. balandžio mėn., palyginti su kovo mėn., padidėjo 0,2 procento.

2010 m. balandžio mėn., palyginti su kovo mėn., bendrajam statybos sąnaudų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 0,2 procento pabrangusios statybinės medžiagos ir gaminiai bei 0,3 procento padidėjęs darbo užmokestis ir pridėtinės išlaidos. Statybos mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kainos balandžio mėn. padidėjo 0,1 procento.

Statybinių medžiagų ir gaminių kainų pokytį daugiausia lėmė 4 procentais pabrangę metalo gaminiai, 0,3 – elektrotechninės medžiagos ir 1 procentu atpigusios bendrosios statybinės medžiagos. Langų ir durų kainos balandžio mėn. sumažėjo 0,8 procento, apdailos medžiagų ir vamzdžių – 0,5, įvairių rūšių betono ir mišinių bei betono ir gelžbetonio gaminių – 0,4 procento.

Per metus (2010 m. balandžio mėn., palyginti su 2009 m. balandžio mėn.) statybos sąnaudų kainos sumažėjo 6,1 procento. Metinį kainų sumažėjimą lėmė per dvylika mėnesių 5,7 procento atpigusios statybinės medžiagos ir gaminiai ir 7,5 procento sumažėjęs darbo užmokestis ir pridėtinės išlaidos.

Per metus labiausiai – 6,8 procento – atpigo gyvenamųjų pastatų statyba.


Šiame straipsnyje: statybų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių