Kvietimas teikti paraiškas pagal priemonę „Asistentas-1“ bus sustabdytas

Kol verslo asociacijos nesusitars, ar Europos Sąjungos (ES) paramai gauti nustatyti kriterijai jų nediskriminuoja, kvietimas teikti paraiškas pagal priemonę "Asistentas-1" bus sustabdytas, susitarta vakar vykusiame ūkio ministro Dainiaus Kreivio ir Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės susitikime, praneša "Verslo žinios".

"Kvietimas turėtų būti sustabdytas, kad mes turėtume laiko išklausyti asociacijų nuomonę, ar jo aprašas yra teisingas", - dienraščiui teigė 41 verslo asociaciją vienijančios Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos vadovė D.Matukienė.

Dėl kai kurių verslo asociacijų nepasitenkinimą keliančių "Asistento-1" aprašo nuostatų numatyta diskutuoti rugsėjo 2 dieną vyksiančiame Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos posėdyje.

Praėjusią savaitę patvirtintas aprašas numato, kad į 10 mln. litų finansavimą pagal priemonę "Asistentas-1" galės pretenduoti tik ne trumpiau nei 5 metus veikiančios ir kitas asociacijas vienijančios verslo struktūros.

Tad Lietuvos pramonininkų konfederacija, Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija ar Lietuvos verslo konfederacija /ICC Lietuva galės teikti po 5 paraiškas, o kiekvieno projekto vertė galės siekti iki 0,5 mln. litų.

Tačiau net kelis šimtus įmonių vienijančios asociacijos, tokios Lietuvos inžinerinės pramonės (LINPRA), Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais "Linava" ar kitos asociacijos, tiesiogiai pretenduoti į paramą negalės - jų nariai nėra asociacijos.

Anot dienraščio, regionų verslininkų asociacijos šia parama taip pat galės pasinaudoti tik per tarpininkus - jei jos yra konfederacijų narės.

Todėl, pasak D.Matukienės, prieš skelbiant kvietimą, derėtų išsiaiškinti, ar aprašas nediskriminuoja asociacijų ir ar skatina smulkųjį verslą.

Ūkio ministerija planavo kvietimą teikti paraiškas pagal priemonę "Asistentas-1" paskelbti rugpjūčio pabaigoje.


Šiame straipsnyje: ES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių