Kurortus maitina rusai

Druskininkai ir Birštonas atrado receptą, kaip net sunkmečiu pritraukti poilsiautojų - jie kratosi sezoninio kurorto etiketės ir bando privilioti rusų. Šalies pajūrio kurortams sėkmė kol kas nesišypso.

"Atsikratėme sezoninio kurorto etiketės. Be to, šiemet smarkiai mažinome kainas. Pernai dar nesusivokėme įkritę į krizę, tad ne visi spėjo sumažinti kainas tiek, kiek reikia", - "Lietuvos rytui" sakė Druskininkų viešbučio "Europa Royal" direktoriaus pavaduotojas Modestas Vitkauskas.

Nors šiame viešbutyje 2010-ai-siais svečių padaugėjo vos 3-4 proc., M.Vitkauskas įsitikinęs, kad kaina patrauks lankytojus iš užsienio.

Druskininkų mėgina nutiesti rusams dar patogesnį kelią atvykti į Druskininkus - skristi iš Maskvos į Gardiną Baltarusijoje, o nuo šio pusšimtį kilometrų atriedėti autobusu.

Tuo tarpu palangiškiams telieka apgailestauti - gerokai sumažėjo kaimynų latvių, mažiau į Palangą plūsta ir rusų bei baltarusių.

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidento Gintaro Sičiūno, latvių galimybes ilsėtis Lietuvoje apkarpė krizė, o kaimynus iš Rytų paviliojo kiti kurortai.

Statistikos departamento duomenimis, Druskininkų apgyvendinimo įstaigose pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, lankėsi 23 proc. daugiau svečių. Džiaugtis gali birštoniškiai - svečių padaugėjo 26 proc.

Tuo tarpu svečių Neringos ir Palangos apgyvendinimo įstaigose sumažėjo atitinkamai 21 ir 19 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių