Kupiškio medikai negauna algų

u mėnesius be atlyginimų gyvenantys Kupiškio rajono medikai nebeišlaiko įtampos ir patys tampa ligoninės, atsidūrusios ant bankroto ribos, pacientais. Ligoninės vadovai pagalbos prašo savivaldybės. Darbuotojai sako neatmetantys galimybės rengti streiką, jei padėtis nesikeis, praneša LTV informacinė laida „Šiandien“.

Po antradienį įvykusio administracijos ir darbuotojų susirinkimo, kuriame aiškintasi dėl du mėnesius vėluojančių atlyginimų, vyriausioji slaugytoja dėl įtampos atsidūrė reanimacijoje.

„Mūsų atlyginimai yra nedideli ir dar mes jų negalim laiku gauti. Kai ateina žmonės ir sako, kad neturi už ką vaikams duonos nupirkti ar sąsiuvinių rugsėjo 1-ajai, yra labai sunku klausyti, savyje kaupti ir galų gale savo kailiu patirti“, – sako Rasa Šaltenienė, Kupiškio rajono ligoninės slaugos tarybos pirmininkė.

„Gavom už birželį. O liepa, rugpjūtis... Jau ir atostogavom, bet nei atostoginių, nieko negavom“, – pasakoja Vaiva Aleknienė, Kupiškio konsultacijų poliklinikos slaugytoja.

„Jeigu mums niekas nepadės, prasidėjus šildymo sezonui darbuotojai negalės susimokėti už savo būstus, išlaikyti šeimos, galbūt imsimės drastiškesnių priemonių – streiko“, – sako Kupiškio rajono ligoninės vyresnioji inžinierė Vilija Šilinienė.

Rajoninės ligoninės statusą turinčiai Kupiškio gydymo įstaigai, pasak vadovo, šiemet milijonu litų sumažintas finansavimas, mažėjo ir įkainiai už paslaugas. Atlyginimų mokėjimas sutriko rugpjūtį esą ligonių kasai nepervedus lėšų už suteiktas paslaugas. Uždarius tris skyrius ir dėlto sumažėjus ligonių, nebesuteikiama tiek paslaugų, kiek nustatyta pagal kvotą.

„Kai nubraukiamas visas milijonas įstaigai ir reglamentuojama, kiek tu gali uždirbti, tai nėra lengva. Užtat mes neturime pakankamai lėšų. Jeigu mums mėnesiui skirta 380 tūkst., iš kurių darbo užmokesčiui ir „Sodrai“ mes išmokam beveik 300 tūkst., mums lieka pragyvenimui 80 tūkst.“, – pasakoja Kupiškio rajono ligoninės direktorius Povilas Rimkus.

Ligoninė kreipėsi į steigėją – rajono savivaldybę – prašydama 200 tūkst. litų skolai grąžinti ir skirti lėšų pastatui išlaikyti.

„Manau, kad yra galimybių susitarti ir susidariusias skolas padengti palaipsniui, išdėstant kelių mėnesių laikotarpyje“, – teigia Kupiškio vicemeras Aidas Mikėnas.

Šiuos klausimus rajono taryba svarstys rugsėjo pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Kupiškio ligoninėatlyginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių