Kultūros ministerija: mokesčiai už TV3 transliacijas - neteisėti

Po pusmetį trukusios tylos Kultūros ministerija pagaliau išaiškino, kad mokesčiai už TV3 transliacijas iš barų, kavinių, viešbučių ir restoranų renkami neteisėtai, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Tačiau „Viasat“, kuriai ir priklauso TV3, atstovai su ministerijos nuomone nesutinka ir tiems, kas atsisakys mokėti, grasina teismu. Barai ir restoranai svarsto, ką daryti.
Kultūros ministerija kartu su Lietuvos autorių teisių ir gretutinių teisių taryba praėjusią savaitę paskelbė išvadą, kurios nuo praėjusios vasaros laukia daugelis Lietuvos barų, kavinių ir restoranų.

„Abejonės dėl tų mokesčių pagrįstumo mums kilo dar pernai vasarą, kai “Hoist Technology„ per Europos krepšinio čempionatą pradėjo rinkti tuos mokesčius iš mūsų narių, o nenorintiesiems susimokėti grasino teismais. Gerai, kad pagaliau yra išaiškinta, jog jei restoranas ar kavinė nepardavinėjo bilietų į tas TV3 transliacijas, - ko restoranai ir nedarė, - tai mokesčiai rinkti neteisėtai“, - sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Mokesčius iš viešbučių, kavinių ir restoranų už TV3 transliacijų naudojimą renkančios „Viasat“ partnerės bendrovės „Hoist Technology“ pardavimo vadovas Laimonas Petruševičius su Kultūros ministerijos išvada nesutinka.

„Ministerijos nuomonė viena, mūsų pozicija - kita. Gaila, kad Lietuvos įstatymai palieka per daug erdvės interpretacijoms. Teisėtai ar ne renkamas šis mokestis, mūsų nuomone, gali išspręsti tik teismas“, - teigė jis.

Jo teigimu, mokestį „Hoist“ renka teisėtai.


Šiame straipsnyje: TV3 transliacijos,TV3

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių