Kukli niujorkietė paliko milijonus bibliotekoms ir parkui

Viena kukli niujorkietė, kurios niekas nelaikė turtinga, paliko labai netikėtą palikimą: 20 mln. dolerių miesto bibliotekoms ir pagrindiniam parkui.

Mary McConnell Bailey gyveno kukliai, dirbo savanore ligoninėje ir mokyklose, o pernai, būdama 88-erių, mirė, antradienį rašė laikraštis „New York Post“.

Dabar, rašo laikraštis, pasirodė, kad Niujorko viešoji biblioteka ir Centrinio parko priežiūros tarnyba iš jos neseniai gavo po 10 mln. dolerių vertės čekius.

„Niekada nebūtum pagalvojęs“, kad ji buvo turtinga, laikraščiui sakė velionės geriausia draugė ir kaimynė Lizanne Stoll. „Kai eidavome pietauti, paprastai (visi) susimokėdavo už save“, - sakė ji.

Bibliotekos pareigūnas laikraščiui sakė, kad dažnai susitikdavo su kuklia M.McConnell Bailey, bet negalėjo prisiminti jos balso. „Taip tyliai ji kalbėdavo“, - pridūrė jis.

Kaip rašo „New York Post“, M.McConnell Bailey buvo kilusi iš turtingos šeimos, į Niujorką atsikraustė 5-ajame dešimtmetyje, o tada paveldėjo turto. Tačiau ji leisdavo mažai ir gyveno paprastame bute Manhatane.


Šiame straipsnyje: Niujorkasparkaspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių