A. Kubilius: finansų krizės sustiprina Europą

Lietuvos premjeras pareiškė, kad finansų krizės sustiprina Europą. Andrius Kubilius mano, jog po krizės Europos Sąjunga bus geriau pasiruošusi ateities konkurenciniams sunkumams.

„Žinoma, dabartine krizė Europoje nėra pirmoji ir ne paskutinė. Žvelgiant į istoriją, galima pamatyti, kad Europa vystėsi nuo vienos krizės iki kitos. Paprastai, ją įveikus, Europa yra labiau konsoliduota, labiau susivienijus jr galingesnė. Šiuo metu tai vėl prasideda“, - ketvirtadienį Vilniuje kalbėjo A. Kubilius, sveikindamas Baltijos investuotojų forumą.

Pasak Vyriausybės vadovo, krizė euro zonoje jau pasiekė aukštumą.„Tokia prognozė reiškia, kad mano partija vėl laimes rinkimus ateinantį sekmadienį“, - juokavo konservatorių lyderis.

„Rimtai kalbant, mes turime patirties, kaip kovoti su krize“, - pridūrė A. Kubilius.

Vilniuje ketvirtadienį prasidėjo Baltijos regiono šalių investuotojų forumas, į kurį atvyko garsūs ekonomikos ekspertai, verslo lyderiai ir regiono šalių politikai. Dviejų dienų renginyje dalyvauja Tarptautinio valiutos fondo, Europos Komisijos, komercinių bankų, tarptautinės žiniasklaidos atstovai.

Anot organizatorių, sprendimų priėmėjams reikia faktų ir ekonominės analizės, kuri leistų priimti tinkamus sprendimus, dėl to bus pristatomi projektai, kuriuose Baltijos šalys turi bendrų interesų.


Šiame straipsnyje: ekonomikaekonominė Krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių