KT privalės peržiūrėti karteliu įtartų pienininkų veiksmus

Konkurencijos taryba privalės iš naujo ištirti pieno perdirbimo įmonių "Rokiškio sūris" bei "Marijampolės pieno konservai" veiksmus, už kuriuos taryba prieš dvejus metus įmonėms skyrė dideles baudas.

Tokią nutartį praėjusį penktadienį priėmė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kuris atmetė Konkurencijos tarybos prašymą atnaujinti ginčą. Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad proceso atnaujinimas savo esme yra išimtinė procedūra, kuri taikoma tik ypatingais atvejais, o šiuo atveju tam nėra pagrindo.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai birželį panaikino Konkurencijos tarybos skirtą 842,8 tūkst. litų baudą "Rokiškio sūriui" ir 256,5 tūkst. litų baudą "Marijampolės pieno konservams" bei nurodė Konkurencijos tarybai atlikti papildomą tyrimą.

Konkurencijos tarybos nuomone, tokiais savo veiksmais teismas iš esmės nukrypo nuo Europos Sąjungos teismų praktikos ir iš esmės pažeidė materialines teisės normas. Dėl to taryba prašė teismo atnaujinti skundo nagrinėjimą.

2008-ųjų vasarį Konkurencijos taryba už keitimąsi nestatistine ir konfidencialia informacija septynioms Lietuvos pieno perdirbimo įmonėms skyrė baudas nuo 7 tūkst. iki 865,9 tūkst. litų ir įpareigojo įmones per dieną nuo sprendimo paskelbimo nutraukti pažeidimą.

"Pieno žvaigždėms" tuomet skirta 865,9 tūkst. litų, "Rokiškio sūriui" - 824,8 tūkst. litų, "Marijampolės pieno konservams" - 256,5 tūkst. litų, Vilkyškių pieninei - 183 tūkst. litų, Kelmės pieninei - 76 tūkst. litų, Kelmės pieno centrui - 21,7 tūkst. litų, "Modest"- 7 tūkst. litų bauda.


Šiame straipsnyje: pienas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių