Krizė: latviai keičia įpročius

Latvijai prašant Europos Komisijos (EK) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansinės paramos padėčiai stabilizuoti, latviai sako esą sunerimę ir netikri dėl ateities.

Kaip pranešė LTV naujienų tarnyba, Latvijai gali prireikti 500 milijonų eurų finansų padėčiai stabilizuoti. Buvusio Latvijos finansų ministro, dabar Europos Parlamento nario Valdžio Dombrovskio nuomone, vyriausybės sprendimas kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą rodo, kad padėtis labai rimta, kadangi ši organizacija teikia pagalbą tik labai griežtomis sąlygomis.

Tačiau Latvijos premjeras Ivars Godmanis, kuris Tartu dalyvavo Baltijos šalių vyriausybės vadovų susitikime, neigia, kad latas gali būti devalvuotas.

„Mūsų nacionalinis bankas turi pakankamai rezervų. Norime stabilizuoti finansų sistemą. Problemos, kurias bandome išspręsti su Europos Komisija ir Tarptautiniu Valiutos fondu, susijusios su vienu banku, kuris mūsų mastais yra didelis“, – sakė I. Godmanis.

I. Godmanis neminėjo, koks tai bankas, tačiau Latvijos vyriausybė buvo priversta gelbėti antrą pagal dydį šalyje „Parex banką“, už simbolinę 2 latų sumą pirkdama 51 proc. jo akcijų.

Netrukus po to, kai vyriausybė paskelbė, jog kreipėsi pagalbos padėčiai stabilizuoti, kai kurie Latvijos gyventojai puolė keisti latus į eurus.

„Tikrai išgyvename krizę. Kasdien lekiame į bankus keisti latų į eurus. Jaučiamės labai sutrikę ir sunerimę. Dabar nuolat sekame žinias, skaitome laikraščiu. Anksčiau to nedarėme“, – pasakojo meno galerijos vadovė Jana Nesterovica.

Tuo metu prekybininkai pastebi, kad nemažai Latvijos gyventojų keičia apsipirkimo įpročius, ieškodami, kas pigiau, o ne ko širdis geidžia.


Šiame straipsnyje: krizė,latvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių