„Krekenavos kiaulės„ vadinsis „Pasodėle“

Rugpjūčio pabaigoje Krekenavoje įvyko rinkimai, kuriuose miestelio gyventojai rinko naują bendrovės „Krekenavos kiaulės" pavadinimą. Bendrovę valdančios kiaulių auginimo kompanijos „Saerimner" ir Krekenavos gyventojų bendruomenės organizuotuose rinkimuose paaiškėjo, kad nuo šiol bendrovė „Krekenavos kiaulės" vadinsis „Pasodėle". Už naujo pavadinimo išrinkimą bendrovė „Saerimner" gyventojų šventės metu padovanos paršelį.

Krekenavos bendruomenės pirmininkės Sigitos Rudienės teigimu, leisdama gyventojams patiems išrinkti bendrovės pavadinimą, kompanijos „Saerimner" vadovybė davė ženklą, jog savo veiklą regione stengsis grįsti atviro dialogo su vietine bendruomene pagrindu.

„Daugelį krekenaviečių nustebino šis „Saerimner" kompanijos gestas. Lietuvoje tikrai nesu girdėjusi tokio atvejo, kai patiems gyventojams leidžiama išrinkti apylinkėse įsikūrusios bendrovės pavadinimą. Manau, kad šiuo žingsniu bendrovės vadovybė Krekenavai įrodė ne tik tai, kad moka laikytis duoto žodžio, bet ir tai, kad yra pasirengusi įsiklausyti ir suprasti vietinius gyventojus", - teigė S.Rudienė.

Krekenaviečiai sugalvojo ir bendrovės „Saerimner" vadovybei pateikė apie 50 pavadinimo variantų, iš kurių buvo atrinkti penki geriausi. Savanoriškai rinkimuose dalyvavę Krekenavos gyventojai turėjo pasirašyti po jiems labiausiai patikusio pavadinimo variantu. Susumavus balsus, paaiškėjo, kad bendrovė vadinsis „Pasodėlė" - lygiai kaip ir kaimelis, šalia kurio įsikūręs kiaulių auginimo kompleksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių