Kredito unijos išrinko naują valdybą ir stebėtojų tarybą

Lietuvos centrinėje kredito unijoje (LCKU) išrinkta nauja valdyba ir stebėtojų taryba. Naujus valdymo organų narius išrinko LCKU narės - 61 šalyje veikianti kredito unija.

Valdybos pirmininku antrajai kadencijai perrinktas Sigitas Bubnys. Antrąją kadenciją valdyboje taip pat lieka Talvaldas Ikvildas iš Plungėje įsikūrusios "Žemaitijos valstiečių kredito unijos", Nijolė Petraitienė iš "Jurbarko kredito unijos" ir Ramūnas Stonkus iš Naujosios Akmenės kredito unijos "Tikroji viltis". Naujais valdybos nariais išrinkti Vincentas Macijauskas iš "Raseinių kredito unijos", Otilija Stirkienė iš "Biržų kredito unijos" ir Ramūnas Džiugas iš "Pakruojo ūkininkų kredito unijos".

Naujuoju stebėtojų tarybos pirmininku išrinktas buvęs stebėtojų tarybos narys Vytautas Barsteiga iš Telšiuose įsikūrusios kredito unijos "Germanto lobis". Iki šiol stebėtojų tarybai pirmininkavęs "Kauno arkivyskupijos kredito unijos" atstovas, kunigas Jonas Stankevičius, kartu su anksčiau valdyboje buvusia Genovaite Kimbriene iš "Šilutės kredito unijos", išrinkti naujosios stebėtojų tarybos nariais.

Sigitas Bubnys, gavęs teisę dar keturis metus pirmininkauti LCKU valdybai, aktyviai veikia ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėse kredito unijų organizacijose. Pernai Sigitas Bubnys buvo išrinktas 26 pasaulio valstybes vienijančios tarptautinės kredito unijų organizacijos "Proxfin" prezidentu. Ši organizacija, visame pasaulyje jungianti 7 milijonus narių, yra atsakinga už kredito unijų veiklos tobulinimą ir inovatyvių sprendimų kūrimą.

Apie LCKU

Lietuvoje šiuo metu veikia 67 kredito unijos, 61 iš jų vienija Lietuvos centrinė kredito unija. Lietuvos kredito unijoms priklauso daugiau nei 100 tūkst. narių.

Kredito unija - kooperaciniais pagrindais fizinių asmenų savanoriškai įsteigta ir nustatyta tvarka įregistruota įstaiga. Kredito unija telkia savo narių pinigines lėšas narių ūkiniams ir socialiniams poreikiams tenkinti, teikiant savitarpio paskolas. Minimalus kredito unijos narių skaičius - 50. Kredito unijos kapitalas susideda iš pajinio - kredito unijos narių įnašų, rezervinio ir papildomų kapitalų.


Šiame straipsnyje: kredito unijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių