„Kreditas 123" parduotas prancūzams

Greito vartojimo kreditus su prekiniu vardu „Kreditas 123" teikiančios „General Financing" įkūrėjai pardavė įmonę Prancūzijos bankui „Societe Generale". „General Financing" 2005 metų pabaigoje įsteigė investicijų bendrovė „Avestis" ir du privatūs investuotojai - Aurelijus Rusteika ir Giedrius Tomas Jarmalavičius.

„Nors paprastai mūsų investicinė bendrovė įsigyja jau veikiančias įmones, šįkart buvo pasirinktas kitas kelias, - pasakojo „Avesčio" valdybos narys Rytis Jakaitis. - Kartu su partneriais, matydami geras galimybes Lietuvos vartotojų kreditavimo rinkoje, įkūrėme „General Financing" ir išauginome nuo pradžių, pasitelkę labiausiai patyrusius mažmeninės bankininkystės ir finansinio lizingo sektoriaus specialistus."

Pasak R.Jakaičio, per porą metų išplėtusi savo pardavimo tinklą iki 5 nuosavų ir 350 taškų įvairiuose prekybos centruose bei „Lietuvos pašto" skyriuose, „General Financing" tapo viena iš didžiausių vartotojų kredito teikėjų Lietuvoje, sėkmingai konkuruojanti su komerciniais bankais.

R. Jakaičio teigimu, „General Financing" įsigijo vienos iš didžiausių pasaulyje bankinių grupių „Societe Generale" vartotojų finansavimo padalinys.

"Avestis" šį investicinį projektą finansavo savo, finansinio partnerio „Hanner" ir bankų lėšomis.

„General Financing" pardavimas - tai jau antroji „Avesčio" investicija sėkmingai realizuota per pastaruosius 10 mėnesių - praėjusių metų pabaigoje parduota didžiausia Baltijos šalyse kartono gamybos įmonė „Klaipėdos Kartonas".

Šiuo metu „Avestis" valdo 14 kelių ir tiltų statybos, inžinerinių tinklų statybos ir antrinių žaliavų perdirbimo įmonių, kuriose dirba apie 2,1 tūkst. darbuotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių