Kovoje su nedarbu - 87,9 mln. litų ES injekcija

Birželį Lietuvoje pradedamas įgyvendinti 87,9 mln. litų vertės projektas, skirtas nedarbui mažinti ir žmonių užimtumui didinti. Įgyvendinant Europos socialinio fondo (ESF) lėšomis finansuojamą projektą bus įdarbinta daugiau nei 17 tūkst. žmonių.

"Vasaros pradžioje startuosiantis projektas yra viena iš daugelio priemonių, skirtų kovai su nedarbu. Kuo daugiau įsisavinsime Europos socialinio fondo lėšų spręsdami šią problemą, tuo darbo rinkoje bus geresni rezultatai. Darbdaviai galės sukurti daugiau darbo vietų ir už tai gauti lengvatų, o darbo neturintys žmonės - įsidarbinti ir būti tikri, kad turės pragyvenimo šaltinį", - pranešime sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Pinigai bus panaudoti apmokant bedarbius ir įspėtus apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojus, įdarbinimo subsidijoms, remiant darbo rotaciją ir bedarbių teritorinį judėjimą, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Planuojama, kad per 19 mėnesių daugiau nei 10 tūkst. bedarbių galės būti įdarbinti subsidijuojant, beveik tūkstančiui bus padėta įsidarbinti darbo rotacijos būdu, daugiau kaip 6 tūkst. galės persikvalifikuoti ar įgyti naujų profesinių žinių, o apie 500 ieškančiųjų darbo bus padėta įsidarbinti remiant jų teritorinį judėjimą.

Darbo užmokesčio subsidijoms bus skirta 45,5 mln. litų, profesiniam mokymui - apie 18 mln. litų. Taip pat šiomis lėšomis bus apmokamos dalyvių kelionės į darbą ar mokymus kitame rajone (5,95 mln. litų), sveikatos patikros išlaidos (50 tūkst. litų) ir mokymo stipendijos (17 mln. litų).

Projektą įgyvendins Lietuvos darbo birža, kuri įgyvendins dar 2 naujus projektus, finansuojamus ESF lėšomis: jaunimo užimtumui didinti bus skirta 22 mln. litų, viešiesiems darbams - 42 mln. litų.


Šiame straipsnyje: nedarbasužimtumasbedarbystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių