Kova su „Gazprom“ dėl pigesnių dujų bus nelengva

Energetikos ministerijos ketvirtadienį paviešintoje dujų transportavimo ir tiekimo bendrovės "Lietuvos dujos" 34 proc. akcijų pardavimo Rusijos koncernui "Gazprom" neapibrėžta, kas yra teisinga dujų tiekimo kaina, todėl kova dėl pigesnių dujų bus nelengva, teigia teisininkai.

"Sutartyje neapibrėžta, kas yra teisinga kaina. Jeigu paaiškės, kad mums taikoma 15 proc. didesnė kaina nei kaimynams, dar nereiškia, kad kaina neteisinga. Gal latviai perka daugiau ar pasirašo ilgalaikes sutartis. Viską lems tai, kokius argumentus pateiks "Gazprom", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė tarptautinės teisės specialistas Irmantas Norkus.

Anot jo, jei kainos skirtumas būtų 60-70 proc., Lietuvai neteisingą kainą būtų lengviau įrodyti.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas neseniai apkaltino "Gazprom", kad jis Lietuvai tiekia dujas neteisinga kaina - mat latviai ir estai jas gauna pigiau. Ministro teigimu, jei nepavyks gražiuoju sutarti su "Gazprom", ginčas persikels į Stokholmo arbitražą.

Pasak I.Norkaus, arbitražas gali išsiaiškinti, ar pagrįstos "Gazprom" gamybos, transportavimo ir skirstymo sąnaudos.

"Gazprom" dabar priklauso 37,06 proc., Vokietijos koncernui "E.ON Ruhrgas International" - 38,9 proc., valstybei - 17,7 proc. "Lietuvos dujų" akcijų.

"Lietuvos dujų" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Lietuvos dujosGazprom

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
pastovioji kainos dalis , tai dar viena afera . taip pat galima prikisti tranzita i kaliningrada nes ten taikomos dideles nuolaidos . na o sapaliones apie neteisinga kaina neturi jokios reiksmes nes nera skaiciu kiek aplinkiniai kaimynai perka duju ir kiek ju isnaudoja , taip pat gyventoju skaicius . GERIAU SEKMOKAS su seimu ir prezidente pasirupintu kad butu ivesti didesni mokesciai dujoms arba progresyviis mokestis tiek verslui tiek algoms .

piliete

piliete portretas
Reikia dekoti socialdemokratams ,kad tokia sutartis yra

tero

tero portretas
Tik Lietuviai beprociai galejo parduoti strateginius objektus.Pardave visa tai is ko galejo salis gyventi.Rusu laikais mokejo tvarkytis lietuviai savo salyje ,laisve Lietuvoje atkurus prarado prota.Uz isparduotus strateginius objektus turetu buti baudziami tie kurie Lietuva privede prie tokios situacijos.Isvogta salis ,nuskurdinta tauta. Visu seime , ministerijose , miestu savivaldybese sedinciuju reikia butinai patikrinti psichine busena,nes visos naujoves ,pardavimai ,naujoves idiegtos neprotingai,nuostolingai Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių