Kopijavimo paslaugas peni jaunimas

Nors dažnai manoma, kad šiais laikais jaunimas skaito tik elektroninius ir laiškus, ir knygas, be to, esą taupo popierių ir saugo medžius, bet kopijavimo ir kitų biuro paslaugų centrai klesti.

Savo paslaugas jie reklamuoja daugiausia prie universitetų, kolegijų ir kitų mokslo įstaigų, o jų tinklalapiuose pateikiami centrų adresai - labai arti universitetų ar bendrabučių, pirmadienį praneša dienraštis "Lietuvos žinios".

Šių įmonių vadovai teigia, kad studentai sudaro daugiau nei pusę visų jų klientų. Net jeigu nespalvotas lapas kainuoja tik iki 10 centų, prireikus kelių šimtų puslapių kopijos, pinigai -nemaži.

Apie 30 proc. kopijuotojų paslaugomis besinaudojančių klientų sudaro verslo įmonės. Jų įvairovė didelė - nuo odontologų iki nekilnojamojo turto agentūrų. Kopijavimo paslaugoms jos gali išleisti vidutiniškai nuo 100 iki 1000 litų.

Statistikos departamento duomenimis, kopijavimo paslaugas Lietuvoje teikia 6 bendrovės. Jos šiais metais jau gavo daugiau nei 3,2 mln. litų pajamų -1,4 mln. litų pirmąjį ketvirtį ir 1,8 mln. litų - antrąjį.

Nurodyti užsienio kapitalo investicijų dydžio į šią sritį Statistikos departamentas negalėjo, nes tai esanti konfidenciali informacija, kopijavimo veikla Lietuvoje užsiima tik viena užsienio kapitalo įmonė.


Šiame straipsnyje: kopijavimas,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių