Konkurencijos tarybos pirmininku paskirtas J.Rasimas (papildyta)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį Konkurencijos tarybos pirmininku šešerių metų kadencijai paskyrė vieną iš penkių tarybos narių Joną Rasimą.

Kaip rašoma Prezidentūros pranešime, šalies vadovė įpareigojo J.Rasimą sustiprinti ir pertvarkyti Konkurencijos tarybą taip, kad institucija būtų pajėgi kovoti su karteliniais bei monopoliniais susitarimais ir visose šalies ūkio šakose užtikrintų sąžiningos konkurencijos sąlygas.

„Konkurencijos tarybos gebėjimas užtikrinti sąžiningą konkurenciją yra gyvybiškai svarbus visiems Lietuvos gyventojams. Ši institucija turi ne tik ieškoti ir bausti kartelinių susitarimų dalyvius, bet ir neleisti rastis (užkirsti kelią) draudžiamiems susitarimams. Konkurencijos taryba taip pat turi kuo anksčiau įsitraukti į rengiamų teisės aktų projektų nagrinėjimą ir svarstymą. Įstatymai neturi kurti kliūčių konkurencijai",- per pokalbį su naujuoju Konkurencijos tarybos vadovu akcentavo šalies vadovė.

Prezidentė paragino naująjį Konkurencijos tarybos vadovą ypatingą dėmesį skirti griežtesnei draudžiamų susitarimų kontrolei ne tik transporto, farmacijos, bet ir energetikos bei mažmeninės prekybos srityse.

J.Rasimas turi inžinieriaus išsilavinimą, yra mokęsis JAV Konektikuto universitete, dirbęs valstybinės įmonėje "Magistralė".

Konkurencijos tarybos pirmininką premjero teikimu skiria prezidentė.


Šiame straipsnyje: rasimasKonkurencijos taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių