Koncernui „SBA" paskirta 3,5 tūkst. litų bauda

Vertybinių popierių komisija paskyrė 3,5 tūkst. litų baudą koncernui „SBA".

„SBA" pažeidė Finansinių priemonių rinkų įstatyme nustatytus prekybos finansinėmis priemonėmis skaidrumo reikalavimus, nes nustatyta tvarka nepranešė apie savo sąskaita sudarytus sandorius dėl „Utenos trikotažo" akcijų pirkimo bei atpirkimo sandorių.

Koncernas „SBA" privalėjo pranešti apie lapkritį-sausį sudarytus sandorius dėl „Utenos trikotažo" akcijų, kadangi tuo laikotarpiu Arūnas Martinkevičius, būdamas koncerno „SBA" prezidentu, buvo ir „Utenos trikotažo" valdybos pirmininku, todėl „Utenos trikotažo" buvo laikoma su emitento vadovu glaudžiai susijusiu  juridiniu asmeniu.

Per minėtą laikotarpį „SBA" sudarė 99 sandorius ir įsigijo beveik 14 tūkst. vienetų „Utenos trikotažo" akcijų. Vidutinė SBA dienos apyvarta per šį laikotarpį sudarė 1 930 litų; vidutiniškai per dieną buvo nuperkama 411 vienetų „Utenos trikotažo" akcijų.

Pareiga pranešti apie sudaromus sandorius dėl vadovaujamo emitento vertybinių popierių įtvirtinta Finansinių priemonių rinkų įstatyme.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uliokim

Uliokim portretas
SBA group godumas, savanaudiškumas, demagogija – suprantama... Juokina narsūs išdidūs kauniečiai, pardavinėdami „Kauno Baldų“ akcijas po 2 litus – vietoj kokių 5 eurų.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių