Komunalinius mokesčius siūloma skaičiuoti pagal gyventojų skaičių

Grįžti į straipsnį

o

o portretas
O kaip mokės tie, kurie pvz. registruoti 2, o gyvena 4 žmonės? Arba atvirkščiai, registruoti3, o gyvena tik 1?

bitė

bitė  portretas
taip labai puiku tik už žmonių skaičių o ne už orą mokėti

Algis

Algis portretas
Kai sprendziama rimta problema, tada nera jokiu komentaru. Jei butu rasoma apie Kedzius ir Venckus pasipiltu simtai komentatoriu su nesamoningom replikom. Mineta problema turi buti sprendziama kuo greiciau.Aplinka yra siukslinama ne ploto, kuriame zmogus gyvena, bet zminiu, kurie toje aplinkoje gyvenama......ir , tai daugiausia aplinka siukslina vaikai,o vienisi zmones turi padengti visas islaidas.....

bitė

bitė  portretas
nueisi ir pasakysi kad gyvena penki o registruoti du tai labai greitai ims ir pridės mokėti ir likusiem cha cha cha

arba

arba portretas
Kaip buti su tais, kur registruoti du, o gyvena vienas? Pvz gyvena mama ir dukra. Dukra isaugo ir nuomuojasi buta kitur, bet ji lieka registruota pas mama. Mama gyvena viena. Kaip tada bus?

Ideja

Ideja portretas
Galima butu tada sudaryti komisija, kuri vaiksiotu i namus(butus) ir tiktintu realu zmoniu skaiciu. Tai lengva patikrinti. Ir tuos zmones butu privaloma ileisti, kitaip butu bauda. Jei esi saziningas, tai nera ko slepti, ir ileis i buta patikrinimui :) Arba, analizuoti vandens ir elektros islaidas ir siusti komisija ten, kur matosi kad zmogus gyvena ne vienas, nes vidutin.ji isleido daug elektros ar vandens vienam zmogui :)

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Keliasdešimt rėksnių nori savo tvarkos.....dideliame bute gyvena 2 oficialiai, bet ten visą laiką anukai, 2 žentai ir t.t. Virš manęs 3k bute gyvena vienas oficialiai ir 4 studentai..kurie vis keičiasi...tai už kiek jie turi mokėti? Kas eis jų skaičiuoti? kvadratai viską pasako...jei turi 70m2, tai kam jie, jei ten niekas kartais oficialiai nedeklaruotas..o dainos girdisi

O

O portretas
Seimūnams,gyvenantiems dideliuose butuose po du ar net vieną žmogų,pasidarė per brangu mokėti už namo renovaciją pagal plotą,todėl vėl užsiiminėja demagogija. Tada ir šunų galvas reikia skaičiuoti,jie taip pat šiūkšlina.

to P.Morkūnas

to P.Morkūnas portretas
Gerai, o jei gyveno 4 zmones 79kv.m. bute, ptoto issiskyre, gyvena atskirai. Vaikai isvyko. Gyvena vienas zmogus tuose 79 kvadratuose. Kodel tas vienisius zmogus turi parduoti buta?

SKaitytojas

SKaitytojas portretas
seniai laikas spręsti šią problemą ,kodel pensininkai turi moketi už kitus ,priemonių surasti yra ,visi jas žino ,kaip balsuoti tai sarašai yra,bendrijų pirminikai yra ,administratoriai yra ,tegul paklausia apie kaimynus ,kiekvienas žinos kiek už sienos ar greta už durų ten gyvena ,ne problema ,tuo pačiu patikrins kiek kas radijatorių turi pasijungę ir ar balkonai su butais sujungti ,juk vagia šilumą iš kaimynų ,nes laikas tą renovaciją pradeti nuo šilumos mazgo ir vamzdyno ir skaitiklių pastatymo šilumos kiekviename bute.Kainos kyla ,todel šia problemą teks spręsti ,kas nores už kitus moketi ,o kas negali tai jau pats tures savo problemas spręsti ir kompensacijų klausimas bus labi aktualus patikrinti kas kuo užsiima ir tt.

hm

hm portretas
Broliams ir Seserims Kristuje: Mato 13: 16 Bet palaimintos jūsų akys, nes mato, ir jūsų ausys, nes girdi. ŠTAI: Atsidarykit YouTube ir paieškoj surašykit (COPY/PASTE) "youtube: /watch?v=FcexKujs9Jw"; taip pat šitai: "youtube: /watch?v=_AXYJeNc-es"

O

O portretas
Skaitytojau,jeigu skaitytum atidžiai tai suprastum,kad už sildymą mokėsi taip ,kaip mokėjai iki šiol. Tik už bendro naudojimo paslaugas mokėsime pagal Tėvynės sąjungos partijos artisto J.Dautarto išrastą skaitiklį,kuris fiksuos ir perdavinės kiekvieno mėnesio gale galvų skaičių paslaugų tiekėjams.

Dautartas

Dautartas portretas
pabudo ir suprato, kad kadencija į pabaigą ir nusprendė sugalvoti pasakėčią apie komunalinius mokesčius ir t.t. Kur buvai iki šiol, mokesčių mokėtojų pinigų naudotojau- išrinktasai?

O

O portretas
Ponas J.Dautartai,vietoj to,kad savo jovalu jauktumėt nusistovėjusią mokesčių sistemą,geriau panagrinėkite kas per organas yra antikostitucinis darinys-Daugiabučių namų savininkų bendrija,pasisavinusi net teismo funkcijas. Kaip šis darinys derinasi su LR Konstitucijos 35 str. ir DNSB Įstatymu?

jau nesvarbu

jau nesvarbu portretas
apie kokius mokescius ponas dautartas cia postringauja,gal jis nori suzinoti kaip mokescius mokeje busto valdai zmones nuo pratu metu gruodzio vidurio neturi kanalizacijos,o ponas zilys atsiuncia atsakyma,kad pasikeiskit klozeto bakeli ir kanalizacija veiks,tai atsiprasau,gal pona sudomins si istorija,as pasakysiu kur randuosi,ogi kaune zasliu gatveje.kreipkites i pona zili ir pamatysit kaip zmones mokedami mokeacius gyvena be kanalizacijos

j

j portretas
Kaip gerai, turiu 2 butus, o reikės mokėti tik už vieną nes viename registruotas

A

A portretas
"balsavo už 46,susilaikė 9", o kur kiti mūsų išrinktieji?Seime turi būti 141,o dabar iš vis dalyvavo 55 seimūnai,o 86 iš vis nedalyvavo ar kaip?Kaip gali priiminėti įstatymus tik 39 procentai dalyvaujančių seimo narių?

geras

geras portretas
straipsnis ir linkiu p. Dautartui igyvendinti sias pataisas. Daug kur rekalinga savikontrole ir suskaiciuoti pirmininkams ar namu valdu atstovams kiek zmoniu gyvena bute kaimynu pagalba bus labai paprasta.

labai

labai  portretas
patogu tiems , kurie vagia elektra is bendros namo reikmems skirtos elektros , ju vagyses dengs istatymas. Saunu , reikes solidarizuotis su jais

ir už šiuksliu

ir už šiuksliu portretas
isvežimą skaičiuoti pagal gyvenoju skaičiu.o ne pagal kvadratura....GYVENU viena dvieju kambariu bute ir moku už "SIUKSLIU" plota.......

gerda

gerda portretas
Seimas priimdamas istatymus, privalo vadovautis LR konstitucija. Privatiem daugiabuciam LR CK 4.84 str.1-2-3-4-5 dalis yra taikomos , taciu priestarauja LR konstitucijos 23str.,35str.,46str..Jeigu seimas priima istatymus priestaraujancius LR konstitucijai ,jie neturi galios LR Konstitucijos 7 str.,skaitomi neveikiantis.Miestu savivaldybes priimdamos aktus,potvarkius taip pat ,turi vadovautis LR konstitucija, valdzios galias riboja LR konstitucija, LR konstitucijos 5str. .Vienu zodziu ,"ponai" nepamirskite ir vadovaukites LR konstitucija,virsesnio istatymo nera,kaip konstitucija.!!!! .

Diedas

Diedas portretas
Visiškai teisingas seimūno pasiūlimas.Tikrai,juk liftu važinėja galvos,o ne buto plotas.

666

666 portretas
ant kiek reikia buti debilais kad 20 metu nerast teisingo sprendimo

Rimantas

Rimantas portretas
Dėl atliekų rinkliavos nustatytos nuo gyvenamojo ploto senai reikalauja pataisos. Jokios logikos tame nėra , nes nuo kvadratinių metrų mokestis - tai būtų nekilnojamo turto mokestis , kuris kol kas mūsų valstybėje neįvestas . Šiukšlina ne kvadratiniai metrai , o žmonės . Aiškinti , kad tai apsunkins mokesčių surinkimą yra naivu , juk tam ir yra tarnybos, kurios kontroliuoja gyventojų deklaruotą vietą , yra ir namų bendrijų pirmininkai ,yra kaimynai. Galų gale ir atliekų surinkimo įmonės tuomet turėtų tinkamai atlikti darbą.Dabar jiems nesvarbu ar gyvena kas nors bute , ar išvykęs , visvien turi mokėt , nors jokių šiukšlių nepalieka, todėl šiukšlių surinkėjai surinko daugiau mokesčių negu išvežė šiukšlių.Tai nepagrįsta ir netinkama mokesčių skaičiavimo tvarka, kuri turi būti ištaisyta.

lttt

lttt portretas
Ka jau mieli kaunieciai nebeissprenziate tokios paprastos problemos.As turiu Kaune dvieju kambariu buta ir esu tik viena deklaravusi,bet jame pati negyvenu, bet jame gyvena du zmones ir butu bendroveja pranesta, kad mokesciai butu skaiciuojami uz du. Mokesciai turi buti skaiciuojami, ne kiek zmoniu deklarave, o kiek jame gyvena ir problema isspresta. Sekmes Dautartui uz realius pasiulymus.

Galerijos

Daugiau straipsnių