Kompresorių gamintoja partnerių ieško rytuose

Vienintelė Baltijos šalyse automobilių kompresorių gamintoja Panevėžio bendrovė „Panevėžio Aurida" jau dešimtą kartą dalyvavo Maskvos tarptautinėje auto parodoje „Motor Show 2008", kurios rengėjai vadiną ją „pačia autoritetingiausia" šios rūšies paroda Rusijoje ir visoje Rytų Europoje.

Pasak bendrovės gamybos ir technikos direktoriaus Virginijaus Šiupinio, jų įmonė buvo vieninteliai dalyviai iš Lietuvos. Bendrovė yra užsitikrinusi patikimo kliento, gaminančio kokybišką produkciją reputaciją ir šių parodų metu palaiko ryšį su esamais klientais ir ieško naujų. Parodoje bendrovė ne tik reklamavo savo produktą, bet ir ieškojo naujų patikimų komponentų tiekėjų.

„Lietuvos ekonominė situacija verčia mus ieškoti kooperatorių, nes patiems gaminti visas kompresorių detales neapsimoka. Pastaruoju metu kooperacija sudaro daugiau kaip 40 proc., bet artimiausi tikslai pasiekti 80 procentų. Mums pavyko užmegzti kontaktus su daugiau nei 30 potencialių tiekėjų. Po išbandymų, ar tiekėjas sugeba įvykdyti reikalavimus, tarsimės dėl tolimesnio bendradarbiavimo", - sako V.Šiupinys.

Įmonės atstovo teigimu, didinant kooperaciją galima lanksčiau derinti kainas bei didinti gaminamos produkcijos kiekį. Taip sutaupomos lėšos, kurių nereikia investuoti į įrengimus. Deja, naujo tiekėjo patikrinimo etapas iki sutarties pasirašymo užtrunka ilgai. „Įmonė negali turėti vieno tiekėjo, nes egzistuoja atsitiktinio defekto, transporto rizika ir panašūs nenumatyti atvejai, kurie gali sutrikdyti gamybos procesą, todėl esame priversti turėti alternatyvių tiekimo šaltinių", - sako V.Šiupinys.

Ankstesnėse parodose užmegzti ryšiai ir sėkmingai vystomas bendradarbiavimas su kompresorių dalių gamintojais iš Rusijos, Kinijos ir Indijos.

Rugsėjo 15 dieną bendrovė dalyvaus Frankfurto automechanikos įrenginių mugėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių