Komentaras: bankas klientę pavertė skolininke

Greta Jurjonaitė, Nukentėjusiųjų nuo bankų asociacijos direktorė

Mums žinomas ne vienas toks bankų valdomų išperkamosios nuomos bendrovių elgesio atvejis. Mums žinomas ir minimas atvejis. Daugelis ženklų rodo, kad bankas nevisiškai teisėtais būdais klientę padarė skolininke, nes buvo pageidavimas ir galimybė automobilį parduoti už likutinę vertę.

Kas gali paneigti, kad išperkamosios nuomos bendrovės vadybininkai už kam nors gerą automobilio pardavimo pasiūlymą negavo vadinamųjų otkatų? Vieša paslaptis, kad yra įvairių iš išperkamosios nuomos bendrovių aikštelių parduodamų automobilių pardavimo schemų.

Asociacijos nuomone, tokiais atvejais, kai išperkamosios nuomos būdu įsigytą prekę dėl iškilusių finansinių sunkumų išperkamosios nuomos bendrovė ketina perimti, pirmiausia ją nusipirkti turi būti pasiūlyta laiduotojui. Toks žingsnis būtų protingiausias, nes tam laiduotojai ir laiduoja, kad iškilus sunkumų galėtų padėti.

Tokie atvejai turėtų sudominti tiek Lietuvos banką, tiek teisėsaugos institucijas, nes kol nebus pažabota bankų ir joms priklausančių finansinių įstaigų savivalė, įvesta jų kontrolė, tol jų klientai ir toliau gali būti apgaudinėjami.


Šiame straipsnyje: seb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių