„Komaa“: Uždraudus alkoholio reklamą, agentūros neteks apie 16 mln. litų

Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacija "Komaa" prognozuoja, jog uždraudus alkoholio reklamą, agentūros neteks dar apie 16 mln. litų pajamų.

"Komaa" teigimu, nuo 2012 metų sausio 1 dienos įsigaliosiantis visiškas alkoholio reklamos draudimas yra skubotas, kurį įvedus, iškils įvairių "absurdiškų" situacijų.

"Šalies reklamos rinka per trejus metus krito 50 proc. Be jokių abejonių, alkoholio reklamos draudimas nuo 2012 metų dar labiau smukdys reklamos segmentą, nes šio sektoriaus įmonės - didelis reklamos agentūrų darbdavys", - pranešime spaudai teigė "Komaa" valdybos pirmininkas Gintaras Šeputis.

Iš 17-os atsakymus asociacijos apklausoje pateikusių agentūrų, 12 agentūrų pernai turėjo pajamų iš alkoholio reklamos. Bendra "Komaa" apklaustų agentūrų apyvarta iš alkoholio reklamos pajamų pernai siekė 16,12 mln. litų ir, pasak G.Šepučio, tikėtina, kad 2012 metais reklamos agentūros neteks panašios pajamų dalies.

Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacija Lietuvoje vienija 21 kūrybines bei žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančią įmonę.


Šiame straipsnyje: alkoholisreklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilkas

vilkas portretas
Lietuviai kaip visada puola į kraštutinumus negalvodami apie pasekmes. Visame pasaulyje alkoholis yra reklamuojamas ir nieko, o pas mus viską puolama uždrausti 100 proc. Neteks dalies pajamų į biudžetą, sumažėjus agentūrų pajamoms paleis į gatves dar kokį 100 bedarbių kuriems paskui galvos iš ko išmokėti pašalpas. Manau, alkoholio reklama neturi jokios realios įtakos alkoholizmo mastams, nes sąmoningi žmonės vien pamatę reklamą nepuola daugiau gerti, o nesąmoningi perka tą alkoholį kuris nereklamuojamas nes reklamuojamo tiesiog neįperka. Tokios reklamos poveikis daugiau įtakojantis žmogaus apsisprendimą rinktis vieno ar kito gamintojo produkciją, o suvartojamo alkoholio kiekiui tai įtakos neturi.

lietuvis

lietuvis portretas
aplamai padaryt kaip Švedijoj su alkoholiu. Jei tabakas be reklamos, juo labiau ir alkoholis. Išgyvensim ir be šito brudo. O tiems kam "labai svarbu" - sienos laisvos, valiai lauk.

to lietuviui

to lietuviui portretas
Kubiliau spresk ar bent bandyk imituoti ,kad sprendi valstybes reikalus ka sekmingai darai jau kelinti metai ,o ne komentuok internete ,kaip koks nupezes senis ar mociute numetus nebaigta megsti barete.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių