Kokios srities darbuotojai šiuo metu turi daugiausia galimybių įsidarbinti?

Darbo paieška aktuali visuomet: vieni ieško, norėdami apskritai turėti darbą, kiti nori keisti jau turimą, todėl žvalgosi naujų darbo pasiūlymų. Išanalizavus darbo pasiūlymų statistiką, pateikiama, kokios srities darbuotojai šiuo metu turi daugiausia galimybių įsidarbinti ir kokios – mažiausiai.

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt skelbimų statistika rodo, kad šiuo metu Vilniuje, kaip ir prieš pusmetį, daugiausia ieškoma pardavimų ir prekybos specialistų. Tačiau per paskutinius mėnesius itin išaugo logistikos, kompiuterių ir informacinių technologijų, gamybos, pramonės bei marketingo specialistų paklausa. Jiems darbo pasiūlymų netrūksta ir kasdien atsiranda vis naujų.

Mažiausiai šiuo metu sostinėje ieškoma mokslinių tyrimų bei žemės ūkio srities darbuotojų. 

Kaune darbo pasiūlymų statistika panaši: kaip ir prieš pusmetį, dabar daugiausia ieškoma pardavimų ir prekybos srities darbuotojų. Tačiau išaugo ir gamybos bei pramonės, logistikos, visuomeninio maitinimo specialistų paieškos. Mažiausiai ieškoma kokybės, meno, telekomunikacijų ir žiniasklaidos atstovų.

Klaipėdoje, remiantis statistika, taip pat labiausiai ieškoma pardavimų ir prekybos srities darbuotojų. Per paskutinį pusmetį išaugo gamybos ir draudimo srities specialistų paklausa. O mažiausiai darbo pasiūlymų dabar pateikiama tiems, kurie atstovauja energetikos, architektūros, kūrybos, meno ir kt. sritims.


Šiame straipsnyje: darbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Itin

Itin portretas
keista, kad mažiausiai ieškoma žiniasklaidos atstovų. Kai maždaug pusė žurnalistų nemoka lietuviškai rašyti be klaidų, atrodytų, derėtų varyt juos šunims šėko pjaut ir kuo aktyviau ieškoti šiek tiek labiau prasilavinusių. Kita vertus, kai "Mažiausiai ieškoma kokybės", tai ką bepridursi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių