Kodėl darbdaviai nepatenkinti darbuotojais?

Kokios yra priežastys, kad darbdaviai būna nepatenkinti darbuotojais? To savo vartotojų ir paklausė darbo paieškos portalas CVbankas.lt.

Pykdo darbuotojų nesuinteresuotumas

Dalis darbo paieškos portalo CVbankas.lt tyrime dalyvavusių asmenų teigia, kad darbdaviai dažnai būna nepatenkinti darbuotojais dėl šių požiūrio į darbą.

Respondentai mini, kad yra darbuotojų, kurie atsainiai vertina savo darbą, priskirtas funkcijas, laiku neatlieka skirtų užduočių, dirba tik tai, kas nurodoma, nieko patys nesugalvodami ir nesistengdami, o tai erzina ir pykdo darbdavį.

Taip pat darbdaviams džiaugsmo nekelia, kai akivaizdžiai matosi, jog darbuotojai nėra atsidavę įmonei, kurioje dirba, kai darbuotojai nerodo pastangų dirbdami ir nekokybiškai atlieka savo darbus.

Darbdaviams nepatinka darbuotojų reikalavimai

Kartais darbdavių nepasitenkinimas darbuotojais būna visiškai nepagrįstas. Pavyzdžiui, kai kuriems darbdaviams nepatinka darbuotojų prašymai pagerinti darbo sąlygas, net jei jie yra pagrįsti ir savaime suprantami.

Dalis CVbankas.lt apklausoje dalyvavusiųjų teigia, kad kai kurie darbdaviai nelankstūs ir nėra linkę svarstyti ar diskutuoti su darbuotoju dėl jo atlyginimo, viršvalandžių, dėl mažesnio darbo krūvio.

Darbdaviams nepatinka, jei darbuotojai turi aiškią argumentuotą savo nuomonę ir ją ne nutyli, bet išsako. Kai kurie respondentai teigia, kad dalis darbdavių būna nepatenkinti, kai darbuotojui reikia mokėti atlyginimą, nors darbas jau būna atliktas.

Darbuotojais nepatenkinti ne visi

Likusieji respondentai teigia, kad jų darbo praktikoje dar nepasitaikė darbuotojais nepatenkintų darbdavių. Šie tyrime dalyvavę asmenys akcentuoja, kad svarbiausia yra rasti bendrą kalbą ir išsakyti, kas kelia abejonių, ir tas problemas išspręsti.


Šiame straipsnyje: darbdaviaidarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių