Koalicija „linksta pritarti“ PVM lengvatai viešbučiams

Valdantieji svarsto galimybę nuo kitų metų taikyti lengvatinį pridėtinės vertės mokestį (PVM) viešbučių teikiamoms paslaugoms.

Trečiadienį tradiciniuose premjero Andriaus Kubiliaus pusryčiuose su valdančiosios koalicijos atstovais svarstytas pasirengimas Seime priimti kitų metų biudžetą. Be kita ko aptarti klausimai, susiję su mokestine baze, kuri užtikrins biudžeto pajamas.

Didžiausios valdančiosios partijos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma portalą informavo, kad pusryčiuose diskutuota apie kai kurių parlamentarų iniciatyvas kitąmet nustatyti naujus lengvatinius PVM tarifus. „Sutarėm, kad iš teikiamų mokestinių lengvatų iniciatyvų paliekame toliau svarstyti pasiūlymą nustatyti mažesnį PVM tarifą viešbučių paslaugoms, kurias galima traktuoti kaip paslaugų eksportą“, - teigė J.Razma.

Jis atkreipė dėmesį, kad kol kas nėra galutinio valdančiųjų ir Vyriausybės pritarimo pasiūlymui nustatyti lengvatinį PVM tarifą viešbučių paslaugoms, tačiau „to klausimo svarstymai lyg ir linksta į teigiamą pusę“.

Tikimasi, kad jau kitą savaitę bus aišku, ar valdančioji koalicija tikrai pritars pasiūlymui viešbučiams nustatyti nebe 21 procento, bet 9 arba 10 proc. PVM tarifą.

Be to, kitąmet numatoma palikti galiojančias PVM lengvatas vaistams, šilumai ir knygoms. Tam Vyriausybė jau yra pritarusi.

J.Razma taip pat teigė, kad pusryčių metu premjeras apžvelgė parlamentarų pasiūlymus keisti kitų metų biudžeto išlaidų dalį. „Atkreiptas dėmesys, kad siūlant pakoreguoti išlaidas įvairioms sritims dažniausiai nurodomi vos keli to finansavimo šaltiniai – gana liesas Vyriausybės rezervo fondas, taip pat skolos aptarnavimo išlaidos, kurių pagal mūsų įsipareigojimus ir planus negalima būtų smarkiai koreguoti, taip pat Valdovų rūmų finansavimas ir dar kai kurie menkesni šaltiniai“, - sakė TS-LKD frakcijos seniūnas.

Pasak jo, A.Kubilius pastebėjo, kad daugumos taip suformuluotų Seimo narių pasiūlymų keisti biudžeto išlaidų eilutes negalima priimti. Todėl valdantieji sutarė su tokius pasiūlymus pateikusiais koalicijos frakcijų atstovais „dar kartą pasikalbėti apie galimybes siūlomą finansavimą perkelti geresniems laikams“.

Lapkričio pabaigoje Seimas pirmą kartą svarstys Vyriausybės prieš tris savaites pateiktą 2011 metų biudžeto projektą. Jame numatomas griežtas lėšų taupymas ir siekis, kad fiskalinis deficitas neviršytų 5,8 proc. bendrojo vidaus produkto.


Šiame straipsnyje: viešbučiaiPVM lengvatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių