Ko iš darbo tikisi darbuotojai?

Kiekvienas asmuo, jau dirbantis ar tik ieškantis darbo, turi savo tikslų, poreikių ar vertybių, kurias norėtų realizuoti dirbdamas, yra susidaręs bent minimalių reikalavimų sąrašą, kurį darbas turėtų atitikti. Darbo paieškos portalas CVbankas.lt pateikia, ko darbuotojai tikisi iš darbo.

Darbuotojai visų pirma tikisi apskritai turėti darbą. Ekonomikos sunkmečiu retas kuris pasakys, jog turi neišsemiamą galybę pasiūlymų, kur įsidarbinti, jog darbuotojas, o ne darbdavys, šiuo metu renkasi ir yra graibstomas kelių ar daugiau įmonių. CVbankas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, jog dauguma darbuotojų šiuo metu mano, jog turima darbo vieta (nors jie ne visada ja patenkinti) yra aukso vertės. Turimas darbas dabar bent iš dalies garantuoja saugesnę kasdienybę, galimybę patenkinti savo poreikius, galų gale, pragyventi sunkmetį.

Dauguma darbuotojų įvardija, jog vienas iš visais laikais svarbiausių dalykų darbe - atlyginimas. Beveik pusė apklausoje dalyvavusiųjų teigia, jog norėtų, kad už atliekamą darbą, už vykdomas darbo funkcijas jiems būtų mokama daugiau. Kai kurie skundžiasi, jog darbdaviai naudojasi rinkos padėtimi ir sąmoningai nesiūlo didesnio atlyginimo. Tačiau kiti beveik pusė respondentų teigia, jog yra itin patenkinti savo darbu ir nenorėtų jame nieko, netgi finansinės išraiškos, keisti, bet neatsisakytų papildomų paskatinimų už gerą darbą, tinkamai atliktas užduotis ir pan.

Kitas ne mažiau svarbus dalykas dirbantiesiems - galimybė tobulėti, išreikšti savo individualumą, savo tikslus, pasireikšti kūrybiškai. Nepaisant darbo apmokėjimo, galimybė save realizuoti - vienas iš pagrindinių dalykų, kuriam esant darbuotojas gali jaustis patenkintas, dirbantis tinkamoje vietoje. Taip pat darbuotojai išskiria galimybę turėti perspektyvų ateityje atlikti kitokių užduočių, turėti daugiau funkcijų, kilti karjeros laiptais.

Ne mažiau svarbu darbuotojams atmosfera kolektyve: santykiai su kolegomis, darbdaviu. Dauguma darbuotojų kreipia dėmesį, kaip sutaria tarpusavyje su kitais kolektyvo nariais, kaip patį darbuotoją vertina įmonės vadovas. Norima, kad vyrautų draugiška, darni atmosfera, netrukdanti atlikti darbo funkcijų, skatinanti teigiamas emocijas.


Šiame straipsnyje: darbasdarbuotojaiviltys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių