Klimato atšilimas kol kas džiugina statybininkus

Itin šiltas žiemos sezonas statybų įmonėms leidžia paspartinti ir laiku baigti suplanuotus darbus ir nudirbti juos kiek mažesnėmis sąnaudomis. Tačiau statybininkai atsargiai vertina ateities perspektyvas, rašo „Verslo žinios“.

„Šilti orai tokiu metu yra daugiau nei pagalba statybų įmonėms. Jos žiemą tiesiog būdavo privestos stabdyti darbus ir laukti pavasario, o šiuo metu mes labai intensyviai darbuojamės, manome, kad ši žiema bus geriausia per pastaruosius 5 metus“, - sakė statybų bendrovės „Vilsta“ direktorius Tomas Grigas.

Bendrovės „Naresta“ generalinis direktorius Arūnas Šlenys teigia, kad užsakovai į statybų planus galimų oro svyravimų neįskaičiuoja, tad dėl šiltos žiemos daugiau projektų neatsirado. Tačiau statybininkai iš tiesų gali greičiau atlikti darbus.

„Daug kam pagelbėjo, būtų tikriausiai ir baudų buvę už vėlavimus, ir kokių nors delspinigių“, - teigė A.Šlenys.

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Adakras Šeštakauskas sako, kad šilti orai, leidę įmonėms ir žiemą dirbti, prisidėjo ir prie viso praėjusių metų augimo.

Statistikos departamento duomenimis, 2011 metų trečią ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, statybų sektorius Lietuvoje augo 18,4 proc., metinis augimas tuomet fiksuotas 5 ketvirtį iš eilės.


Šiame straipsnyje: statybosverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių