Klasterių lėšos dėl mažo susidomėjimo nebus išsemtos

Ūkio ministerija žada anksčiau nei planuota stabdyti kvietimą teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos klasterių skatinimo priemones "Inoklaster LT" ir "Inoklaster LT+" -įmonių susidomėjimas per menkas, kad pavyktų panaudoti visas skirtas lėšas.

Tai, kad klasteriams skirtų dviejų paramos priemonių lėšos bus išsemtos ne visos, nėra nei didelė problema, nei liudija apie įmonių ar verslo nepasirengimą naudotis ES parama, rašo "Verslo žinios".

"Įmonėms ar institucijoms bendrai dirbti nėra nei įprasta, nei paprasta Lietuvoje. Tebėra psichologinių jungtinės veiklos organizavimo stabdžių, stinga įgūdžių.

Problema - ne pinigai, o tai, ar mokame suburti draugėn 5-10 kompanijų, taip pat keletą institutų, dalykinei jungtinei veiklai, kuri tęstųsi 3-5 metus", - sakė Lietuvos inovacijų centro direktorius Kastytis Gečas.

Iš viso pagal priemonę "Inoklaster LT+" buvo numatyta skirti 160,304 mln. litų ES struktūrinės paramos, o pagal "Inoklaster LT" - 26,703 mln. litų.

Portalo esparama.lt duomenimis, pagal pirmąją priemonę prašoma 66,1 mln. litų paramos, pagal "Inoklaster LT" -11,6 mln. litų. Paraiškų priėmimą ketinama stabdyti birželio 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių