„Klaipėdos verslo dienoje 2012 “ - dėmesys bendruomenių įtakai verslui

Uostamiestyje trečią kartą rengiama konferencija – socialinis forumas „Klaipėdos verslo diena“. Šiais metais renginyje ypatingas dėmesys bus skiriamas bendruomenių dalyvavimui vystant smulkųjį ir vidutinį verslą.

„Šių metų verslo diena pasižymi ypač plačiu temų spektru. Aptarsime smulkiojo verslo situaciją Klaipėdos mieste, pažvelgsime į dar neišnaudotas nišas verslui uostamiestyje, pateiksime visiems naudingos informacijos apie šių metų naujovę versle – mažųjų bendrijų steigimą.

Kadangi Klaipėdos miestas įsiliejo į Europos sveikų miestų tinklą, gvildensime, kaip prie sveiko miesto misijos galėtų prisidėti ir verslininkai.

Džiaugiamės, kad mūsų forume dalyvauja ir bendruomenių atstovai, kurie pateiks viziją, kaip galėtų sėkmingai bendradarbiauti bendruomenės ir smulkusis verslas. Reikia pripažinti, kas plėtojant verslą, ypač svarbu į tai įtraukti ir gyventojus, tartis su jais, nepalikti užribyje, jeigu iškyla sunkumų, ieškoti bendro sutarimo ir dialogo“, - pasakojo konferenciją „Klaipėdos verslo diena 2012“ organizuojančios Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras  Mileška.

Šiais metais renginys pavadintas socialiniu forumu tarp Klaipėdos miesto valdžios, smulkiojo verslo, mokslo ir miesto bendruomenės.

Konferencijoje taip pat bus aptariamos Klaipėdos regiono turizmo perspektyvos, pristatomas galimybės jaunimui dalyvauti verslo konkursuose. Socialiniame forume daug dėmesio bus skiriama šešėlinės ekonomikos problematikai, mat šiais metais Klaipėda paskelbė aktyvią kovą su šešėlinės ekonomikos apraiškomis.

Kartu su teisėsaugininkais, muitininkais, pasieniečiais, mokesčių inspekcijos pareigūnais, politikais, į iniciatyvą „Klaipėda – miestas be šešėlio“ įsiliejo ir Klaipėdos verslininkai.

Pasak konferencijos organizatorių, trečią kartą organizuojamu renginiu siekiama paskatinti socialinį dialogą, bendravimą ir tarpusavio supratimą, o taip pat stiprinti efektyvesnį ir greitesnį aktualių problemų sprendimą tarp verslo, Klaipėdos miesto savivaldos, mokslo ir miesto bendruomenės.

Kaip ir įprasta, „Klaipėdos verslo dienose“ įvyks apdovanojimų ceremonija, kurioje bus pagerbti labiausiai prisidėjusieji prie smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimo Klaipėdos mieste.

„Smulkusis ir vidutinis verslas (SVV) – pagrindinis ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos ekonomikos augimo variklis. Verslininkų pastangos įsitraukti į šalies ir regiono ekonomikos skatinimą bus sėkmingos tik tada, kai šiam ūkio sektoriui bus skiriamas tinkamas valdžios ir jos institucijų, mokslo ir miesto bendruomenės dėmesys. Būtent todėl norime pagerbti tuos, kurie prisideda, kad SVV būtų skatinamas ir labiau vertinamas“ – sakė konferencijos organizatoriai.

KONFERENCIJOS LAIKAS: 2012 gruodžio 13 d., (ketvirtadienį), 13:30 val.

KONFERENCIJOS VIETA: Klaipėdos universitetas, Mažoji Aula – VI korpusas, Herkaus Manto g. 84, Klaipėda



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių