Klaipėdos uoste - tanklaivis su benzinu ir dyzelinu

Didžiausio degalinių tinklo Lietuvoje savininkės bendrovės "Lukoil Baltija" tanklaivis su benzinu ir dyzelinu, skirtu tinklo degalinėms, šeštadienio vidurdienį įplaukė į Klaipėdos jūrų uostą ir prisišvartavo prie valstybės valdomos bendrovės "Klaipėdos nafta" krantinės.

Tai BNS pranešė "Klaipėdos naftos" komunikacijos vadovė Indrė Milinienė.

Tai pirmas atvejis, kai "Lukoil Baltija" tanklaiviu "Olympus" iš Švedijos atsigabeno dyzelino. Anksčiau bendrovė importavo tik benziną.

"Klaipėdos naftos" atstovė anksčiau BNS teigė, kad vienu metu ketinama iš tanklaivio į krante esančias talpas perkrauti apie 4 tūkstančius kubinių metrų benzino ir apie 6 tūkstančius kubinių metrų dyzelino.
Anot jos, vien šiemet "Klaipėdos nafta" perkrovė 10 tūkst. kubinių metrų "Lukoil Baltijos" benzino.

"Lukoil Baltijos" Tiekimo ir analitikos skyriaus vadovas Saulius Navickas anksčiau BNS sakė, kad bendrovė turi vienerių metų sutartį su "Klaipėdos nafta" dėl degalų importo. Anot jo, šiemet, kaip ir pernai, kurą ketinama atsigabenti maždaug 8 tanklaiviais.

BNS skaičiavimais, pernai "Lukoil Baltija" per Klaipėdos uostą atsigabeno maždaug 60 tūkst. tonų 95 markės benzino.

"Klaipėdos nafta" prieš metus pasirengė krauti iš tanklaivių benziną ir dyzeliną - įmonė rekonstravo benzinvežių pripylimo aikštelę bei kitus degalų priėmimo iš tanklaivių įrenginius.
"Lukoil Baltijai" šalyje priklauso 115 degalinių tinklas.


Šiame straipsnyje: tanklaivis

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
is kur begautume kura, musu lietuvaiciai ji padarys brangiausiu EU.

to taip

to taip portretas
tegul ir daro, toks verslas, jei yra brangiausiai perkančių, brangiausiai ir parduos, ko čia pavydėti.

to taip

to taip portretas
Deja, bet kuras pas mus vienas is pigiausiu ES. Pagal dyzeli mes praktiskai pirmi pagal piguma, o pagal benzina kazkur 7 vietoj pagal piguma. enregy . eu galima pasiziureti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių