Klaipėdos senamiesčio verslininkai grasina streikais

Po Naujųjų metų Klaipėdoje įvedama rinkliava už automobilių statymą. Nors savivaldybė tikina taikysianti lengvatas, kai senamiesčio verslininkai grasina streikais.

LRT pranešė, kad Klaipėdos verslininkai grasina eisią streikuoti, jei nebus atidėta rinkliava už automobilių statymą senamiestyje. Numatyta, kad nuo 2009-ųjų metų automobilio stovėjimas senamiestyje valandai kainuos 3 litus, kitose centro gatvėse - 2 litus.

Verslininkai prašo atidėti rinkliavą arba ją sumažinti. Siūloma automobilio stovėjimo pirmos valandos visai neapmokestinti, o už 1 litą Senamiestyje leisti stovėti 2 valandas, centre - 3 valandas.

Portale jau buvo rašyta apie tai, kad Klaipėdos miesto savivaldybė žada taikyti lengvatas.

Įvedusi vietinę rinkliavą už automobilių statymą mieste, savivaldybė teigia siekianti tvarkos, sumažinti automobilių srautus ir gerinti miesto ekologinę būklę.  Miesto gyventojai baiminasi, kad įvestas mokestis už automobilių stovėjimą visai ištuštins senamiestį, jis tiesiog apmirs.

Moderniems mokesčių už automobilių stovėjimą surinkimo aparatams savivaldybė skyrė apie 3 mln. litų. Planuojamos metinės pajamos - 1,6 mln. litų. Savivaldybės atstovai tikisi, jog visos investicijos atsipirks po penkerių metų.


Šiame straipsnyje: streikasparkingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių