„Klaipėdos naftoje“ - tiesioginis energetikos ministro valdymas

Į bendrovės "Klaipėdos nafta" akcininkų susirinkimą atėję žmonės pasijuto taip, lyg energetikos ministras Arvydas Sekmokas jiems būtų vožtelėjęs šlapiu skuduru, rašo "Lietuvos žinios".

Energetikos ministras priešinasi Vyriausybei dėl bendrovės "Klaipėdos nafta" prievolės mokėti dividendus, bet nepagarba smulkiesiems akcininkams sukėlė įtarimų dėl įmonės valdymo skaidrumo.

Smulkiųjų akcininkų įgaliotas pasirašyti visuotinio susirinkimo protokolą Antanas Mozeris, buvęs ilgametis naftos terminalo juristas, solidarizavosi su tais, kurie pakilo ir išėjo iš susirinkimo jam vos prasidėjus.

Energetikos ministerija, vadovaujama A.Sekmoko, įmonės akcininkų susirinkime balsavo raštu - pateikė iš anksto užpildytą bendrąjį balsavimo biuletenį.

Nedalyvaujant įmonės valdybos nariams ir jos audito kompanijos "KPMG Baltics" atstovams, akcinės bendrovės "Klaipėdos nafta" (KN) salėje buvo garsiai perskaitytas išvakarėse gautas ministro laiškas.

"Dar buvo perklausta, ar tai įgaliojimas balsuoti, koks rašto numeris, bet susirinkimo pirmininkė nieko atsakyti negalėjo. Buvo paaiškinta, kad ministras siūlo naujus sprendimų projektus dėl 2010 metų finansinių ataskaitų tvirtinimo ir dėl pelno paskirstymo. Manau, kad tai antras ministro bandymas nemokėti akcininkams dividendų ir pažeisti įstatymus, nors anksčiau tam nepritarė nei finansų ministrė Ingrida Šimonytė, nei susisiekimo ministras Eligijus Masiulis", - aiškino A.Mozeris.

Jis pažadėjo ant protokolo surašyti pastabas dėl sužlugdyto akcininkų susirinkimo. Taip pat jis ketino prisegti laišką - pranešimą apie A.Sekmoko savivalę, kurį jau išsiuntė visiems valdžios atstovams.

"Jeigu akcininkas pasinaudoja savo teise balsuoti raštu, jis, susipažinęs su visuotinio akcininkų susirinkimo darbo tvarka bei sprendimų projektais, užpildo ir pateikia bendrovei bendrąjį balsavimo biuletenį - jame praneša visuotiniam akcininkų susirinkimui savo valią "už" ar "prieš" atskirai dėl kiekvieno sprendimo.

Raštu iš anksto balsavę akcininkai laikomi dalyvaujančiais visuotiniame akcininkų susirinkime ir jų balsai įskaitomi į susirinkimo kvorumą bei balsavimo rezultatus", - teigė "Klaipėdos naftos" vadovas Rokas Masiulis.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištos Koja

Vištos Koja portretas
Arba aš durnas, arba tas kas rašė be vieno varžto. Nu, nieko nesupratau, net dukart perskaitęs. Ko Sekmokas neleidžia mokėti: smulkiems akcininkams ar valstybei dividendus?

na

na portretas
buvo bardakas KNAF ir paliko

Kęstas

Kęstas portretas
Juk ne akcininkų skaičius lemia balsavimo rezultatus, o balsavusių akcijų skaičius. Tad tas, kurio kišenėje yra daugiau kaip 50 % akcijų ir nubalsuoja taip, kaip jis mano, kad reikalinga. Gerbiami juristai nebūkit populistais, juk istatymus Jūs puikiai žinote. Pagarbiai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių