Kitąmet gali būti grąžinta dalis dėl krizės nusavintos pensijos

Jau kitąmet bus pradėtos mokėti kompensacijos už sumažintas pensijas - pasak Seimo Socialinių reikalų ir darbo  komiteto pirmininkės Kristinos Miškinienės, realu, kad kitąmet gali būti grąžinta apie 10-15 proc. nusavintos pensijos, o vėlesniais metais grąžinama dalis turėtų didėti.

„Be abejo, tai bus ilgokas procesas - truks bent penkerius metus. Išmokėti iškart visą daugiau kaip milijardą litų siekiančią sumą būtų neįmanoma ir neatsakinga, nes tai gali turėti neigiamos įtakos infliacijai ir Lietuvos įsipareigojimui laikytis fiskalinės drausmės", - kalbėjo komiteto vadovė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimantą Pabedinskienė patvirtino, kad iki šių metų pabaigos Vyriausybė turėtų apsispręsti, kaip pasielgti su kompensacijomis už sumažintas pensijas - praneša „Verslo žinios“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vv

Vv portretas
Jei vyriausybė mokės procentus tokius pat kaip ima už nesumokėtus mokesčius vyriausybei tuomet galima sutikti...

Antanas

Antanas portretas
Neriali kalba p.Kristina Miskiniene!Kalbate epie nusavintos pencijos grąžinimą,netikiu,kadangi Jūs dar ne visiems mokate pilnai pencijų,dar liko sumažintos.Todėl pirma reikia visiems moketi pencijas,o po to tik apie jų grąžinimą.O gal Jūs dar ėito nežinote,nuo Jūsų nuslėpta?

Gėda

Gėda  portretas
turėtų būti vyriausybei apsimelavusiai , kad pensijos mažinamos dvejiems metams , o man pensija mažinama jau ketvirtus metus ir niekas už tai neatsakingas , kad melavo prieš tris metus , jog mažins pensiją dvejus metus . Bet ši vyriausybė nuėjo dar toliau sugalvojo kurpti įstatymą , kad ne tiktai mažins antrą pensiją , bet sudės abi ir išskaičiuos iki 20%. Tai viską viršijantis valdžios sukčiavimas ir apgavystė
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių