Kinijos „HNA Group“ domisi bankrutuojančia „Star Team Group“

Bankrutuojančiam aviacijos ir kelionių koncernui "Star Team Group" įsižiebė viltis - lietuvių įmone susidomėjo Kinijos kompanija "HNA Group".

Ketvirtadienį "Star Team Group" vadovai pasitiko į Vilnių atvykusį "HNA Group" atstovą Europoje Parkerį Jinsong Zhang'ą, rašo "Lietuvos rytas".

Koncernui "Star Team Group" priklausančių įmonių "Star1 Airlines" ir "Star Holidays" vadovas Martynas Laivys, ketvirtadienį laukdamas svečio, neskubėjo viešai dalytis būsimo susitikimo prognozėmis. M.Laivys tikino esantis įsipareigojęs kinams nekalbėti apie derybas.

M.Laivys ir pats prieš kelias savaites lankėsi Kinijoje.

Tie patys kinai prieš pusantrų metų domėjosi jau merdinčia "FlyLAL-Lithuanian Airlines". Jie kreipėsi į Lietuvos susisiekimo ministeriją teiraudamiesi, ar ketvirtasis pagal dydį Kinijos koncernas "HNA Group" galėtų jam naudingomis sąlygomis įsigyti "FlyLAL-Lithuanian Airlines" akcijų.

Kinijos bendrovė jau kelerius metus domisi galimybėmis įsitvirtinti Europos Sąjungoje, kurioje trečiosioms šalims ribojama aviacijos veikla.

Kalbama, kad Kinijos įmonės vadovai domėjosi vengrų oro bendrove "Malev" ir net latvių "AirBaltic".

Dar šį mėnesį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis vyksta su darbo vizitu į Kiniją. Jis planavo ten susitikti ir su "HNA Group" atstovais. Tačiau toks susitikimas turėtų įvykti penktadienį Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Star1Star Holidays

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių