Kinija žada daugiau investuoti Lietuvoje

Kinijoje viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė sako gavusi viceprezidento Xi Jinpingo patikinimą, jog Kinijos vadovybė aukščiausiu lygiu skatins kinų įmones investuoti Lietuvoje.

"Kinija pademonstravo, jog yra Lietuvai atvira, nori bendradarbiauti ir investuoti Lietuvoje. Daug kas priklausys ir nuo mūsų, kiek mes esame pasirengę tokiam bendradarbiavimui", - po susitikimo sakė prezidentė.

Per darbinį susitikimą Pekine buvo apsikeista nuomonėmis apie Lietuvos ir Kinijos ekonomikų būklę, aptarti dvišaliai santykiai bei bendradarbiavimas Europos Sąjungos rėmuose.

D.Grybauskaitė išdėstė Lietuvos nuostatą remti tolesnį Kinijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimą daugiašalių santykių srityje.

Kalbėdama apie dvišalių santykių raidą, prezidentė pabrėžė, jog Lietuvai naudingi platesni ekonominiai bei kultūriniai ryšiai su Kinija, ypač plėtojant konkrečius bendradarbiavimo ir investicijų projektus.

Su viceprezidentu aptartos galimybės dvišaliu pagrindu kurti technologijų parkus, giliavandenio uosto statybos perspektyvos Klaipėdoje, kalbėta apie transporto ir logistikos centrus, tyrimus ir investicijas į alternatyvius energetikos šaltinius

 


Šiame straipsnyje: Kinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių