Kiek pabrango „Palangos stinta“ šventė?

Prieš dešimt metų surengta pirmoji šventė „Palangos stinta“ sulaukė vos vieno kito dalyvio. Šiemet į ją sunkiai sutelpa visi norintys.

Plačiai atverti duris žada paprastai žiemai užsidarančios kavinės ir restoranai; viešbučiai užsakymus registruoja nuo pernai lapkričio. Tačiau per dešimtmetį išaugo ne tik žmonių srautai, bet ir kainos – maisto bei apgyvendinimo; susimokėti jau turi ir patys šventės dalyviai, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Verslininkai prisimena, kad prieš dešimt metų į kurortą užsuko vos šimtas smalsuolių. Pernai sulaukta apie 50 tūkstančių žmonių, ir ne tik iš Lietuvos. Basanavičiaus gatvė buvo sausakimša. Specialistai sako, kad nakvynę šventei poilsiautojai rezervuoja prieš porą trejetą mėnesių.

Išeiti prekiauti į gatvę, daugiausia šviežia žuvimi, prieš dešimtmetį panoro vos vienas kitas verslininkas. Šiemet prekiautojų skaičius – rekordinis.Net 25 restoranai pristatys įvairiai pagamintą stintą: keptą, marinuotą, vytintą ir, žinoma, gardžią žuvienę.

„Žuvienės, kiek atsimenu, indelis apie du litus kainavo. O dabar? Gal kokie 5 litai. Bet tai natūralu, nes prieš 10 metų kainos kuro,  mokesčių, buvo daug mažesnės“, – sako vienas iš šventės organizatorių, Palangos tarybos narys Nerijus Stasiulis.

Beje, praėjusių metų kurorto politikų sprendimu, šventė pirmą kartą apmokestinama. Dėl to keletas išskirtinį Žemaitijos paveldą pristatančių meistrų nedalyvaus.

Pirmą kartą „Palangos stinta“ vyks nebe vieną, o dvi dienas. Šiemet ji sutampa su Valstybės diena.


Šiame straipsnyje: Palangos stintaverslininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

asch

asch portretas
prasome ydeti video ta tema...aciu.....

DAris

DAris portretas
Kaip pensininkui nuvažiuoti į tokią šventę ?

aa

aa portretas
vaziuodavom, su chebra pagerdavom, pernai tai tu stintu jau nebepirkau, ten kur gatvej kepa tai viena zuvyte du litai gaunasi, patys ir valgykit. siemet jau nebevaziavom - tas pat per ta pati, maistas kavinese sildytas is maximos(aisku ziema niekas jo negamina) tu paciu kinietisku prekiu muge ir zuvytes nerealia kaina. dar jei uz ivaziavima ir pagalves mokesti tai nafik man ta palanga....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių