Kiaušinių produktų gamintojai suteikti tarptautiniai sertifikatai

Didžiausiai Šiaurės ir Baltijos šalių kiaušinių ir kiaušinių produktų gamintojai AB „Balticovo“ suteikti pripažinti maisto kokybės pažymėjimai – BRC ir IFS sertifikatai.

BRC yra pasaulinis maisto produktų standartas, kuri suteikia Britų mažmeninės prekybos susivienijimas (British Retail Consortium). Šis sertifikatas būtinas visoms maisto produktų gamybos bendrovėms, parduodančioms maisto produktus Didžiojoje Britanijoje, iš kurių britų maisto prekybos tinklai reikalauja pateikti produkto nekenksmingumo, kokybės ir teisėtumo reikalavimų laikymosi  pažymą.

IFS yra tarptautinis maisto prekių standartas (International Food Standard), kurį suteikia Vokietijos ir Prancūzijos mažmeninės prekybos asociacija. Šį sertifikatą gauna bendrovės, gaminančios maisto produktus. Jas tikrins maisto produktų sferoje autorizuoti auditoriai, kad įsitikintų, kad bendrovės veikla atitinka maisto produktu saugumo reikalavimus.

„Šie sertifikatai patvirtina vartotojų ir mažmeninės prekybos atstovų pasitikėjimą mūsų gaminių saugumu, kokybe ir teisėtumu“, – nurodo bendrovės valdybos pirmininkas Arnis Veinbergas (Arnis Veinbergs).

„Balticovo“ eksportuoja 70 proc. visos pagamintos produkcijos. Bendrovei suteikti ir ISO 9001, ISO 22000 sertifikatai bei „Ilgtspējas indekss“.


Šiame straipsnyje: kiaušiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių