Kiaulių maras – jau Lietuvos pašonėje

Latviją grybštelėjo klasikinis kiaulių maras: Rusija reagavo kaipmat ir latviškiems kiaulienos gaminiams užkirto kelią, kiaulės ir skerdiena iš Latvijos į Lietuvą bei tranzitu gabenama be kliūčių ir tai baugina mūsų ūkininkus.

Kol kas į Lietuvą uždrausta atgabenti tik subproduktų, kurie iki šiol buvo utilizuojami įmonėje Rietave, penktadienį informuoja „Lietuvos rytas“.

„Padėtis sudėtinga“, - neslėpė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.Šiuo metu visi šios tarnybos padaliniuose dirbantys veterinarijos gydytojai ir medžiotojai yra įpareigoti stebėti situaciją ir ištirti kiekvieną sumedžiotą šerną, ar jis nėra užsikrėtęs maru.

„Mūsų šalies ūkininkai perka Latvijoje ir augina paršelius. Perkama ir kiaulių skersti. Bet visi šie gyvuliai, prieš įvežant juos į Lietuvą, yra ištiriami Latvijoje. Kol kas dėl maro pavojaus signalų nesulaukėme“, - sakė M.Masiulis.

Jei tik maras peržengtų nustatytą sanitarinę zoną, gabenti kiaules ar kiaulieną į mūsų šalį ar per ją būtų uždrausta.


Šiame straipsnyje: kiaulėskiaulių maraskiauliena

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
ar kada bus kokia pabaiga blyn ar ne nes nieko gero negirdet nu isvis tai arba kainas pakele ar pasalpas nubrauke ,tai kokiu meningokoku susirgo ,tai kiauliu maras salia dieve kaip atsibodo kaip as pasiilgau tu senu geru laiku gal atgal kokiu 20m kai nieko panasaus negirdejom ir ziema visi sirgdavom kvepavimo taku kataru be jokiu problemu,o dabar tai tik nusisaut belieka nuo tokio su..............................to gyvenimo:(

ttt

ttt portretas
jau greit maras kiaulių pauodegy....tikrai atsibodot savo rašliavom...........)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių