Kiaulių eksportas į Rusiją nemažėja

Lietuvos mėsos perdirbėjų ir prekybininkų viltys, kad nuo šių metų pradžios Rusijai nuo 5 proc. iki 40 proc. padidinus muitus už gyvas kiaules daugiau mėsos liks Lietuvoje ir kainos smarkiai kris, nepasiteisino.

Lietuvoje auginamų kiaulių eksportas į Rusiją tik auga, o skerdyklos lieka be darbo, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Rusai moka muitą ir vežasi kiaulių, o mūsų skerdykloms trūksta darbo. Siūlėme eksportuoti skerdieną, tačiau jiems tai neįdomu. Nežinau, kiek dar ilgai skerdyklos nebankrutuos, nes veikti nėra ką", - sakė skerdyklos "Agaras" vadovas Petras Vainoras.

Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos duomenimis, šiemet sausį į Rusiją išvežta 50 tūkst. gyvų kiaulių, tuo pačiu laikotarpiu pernai - 36 tūkstančiai. Tiesa, kilogramo kaina krito nuo 4,2 iki 3,5 lito.

"Prognozavome, kad eksportas sustos, tačiau tik šiek tiek krito kainos - su importuotojais teko pasidalinti muitą - augintojams kaina smuko 0,3 euro už kilogramą, tiek pat mažiau uždirbs ir importuotojai. Kartu kainos Rusijoje pakilo", - sakė asociacijos direktorius Algis Baravykas.


Šiame straipsnyje: kiaulių eksportaskiaulės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių