Kiaulių augintojai pradėjo eksportuoti į Lenkiją

Kol gyvų kiaulių eksportas į Rusiją, pelningiausią augintojų rinką, draudžiamas, kompleksų savininkai žvalgosi į naujas valstybes ir pradėjo kiaules vežti į Lenkiją, rašo „Verslo žinios“.

„Šiuo metu eksportuojame į Latviją ir Lenkiją, kadangi kol kas nežinia, kada bus galima kiaules vežti į Rusiją. Latvijoje parduodame 5 proc., Lenkijoje - apie 40 proc. produkcijos, nes ten stiprūs perdirbėjai“, - skaičiavo „Saerimner“ komercijos direktorius Algirdas Vaškelis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius teigė, jog taip Lietuvos augintojai siekia, jog šalies perdirbėjams atsirastų konkurencija.

„Nors kainos Lenkijoje šiek tiek mažesnės nei Lietuvoje, tačiau mūsų kompleksai į ten pradėjo vežti gan didelius gyvų kiaulių kiekius. Augintojai siekia, kad mūsų perdirbėjams atsirastų konkurencija“, - apie priežastis kalbėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

„Turime pasiūlymų vežti kiaules į Lenkiją, tačiau kol kas eksportuojame tik į Latviją, nes ten kaina šiek tiek didesnė“, - dėsto bendrovės „Vingininkai“, valdančios įmones „Biržų bekonas“, Girkalnio kiaulių komplekssas ir „Kontvainiai“, valdybos pirmininkas Valdemaras Sadaunykas.

Kainų augimo laukiama tik jei bus leidžiama eksportuoti į Rusiją. Eksportas į šią valstybę buvo sustabdytas birželį, kilus klasikinio kiaulių maro protrūkiui. V.Sadaunykas įvardija ir priežastį, kodėl lenkams prireikė lietuviškų kiaulių - Lenkijoje kiaules augina smulkieji ūkininkai, kurie kritus kainoms gali greitai sustabdyti gamybą. Skiriasi ir ūkių struktūra.

Šią savaitę kiaulės perkamos po 4,45 lito už 1 kilogramą gyvojo svorio. Rusai pirktų maždaug 20 centų už 1 kilogramą brangiau.


Šiame straipsnyje: kiaulėskiaulių augintojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

R..

R.. portretas
Meciukas is Boniskiu visai atsisako augint kiaules tokiom kainom ir nesers miestieciu.

kaunas

kaunas portretas
tikekimes,kad lietuviska kiauliena bus pigesne lenkijoje,valgysim ne tik lenkiskas,bet ir is lenkijos lietuviska kiauliena.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių