K.Girnius: progresiniai mokesčiai Lietuvoje vėluoja jau 10 metų

Grįžti į straipsnį

Mokesčiai

Mokesčiai portretas
jau ir dabar progresiniai!!! O kas to nesupranta, tai arba skaičiuot nemoka, arba ieško smegenų ten, kur jų nėra ir būt negali.

Reikia būtinai

Reikia būtinai portretas
Įvesti ne tik progresinius mokesčius,reikia ir turto mokesčius įvesti.Turto mokestis vėluoja 20 metų.

Vidutiniokas

Vidutiniokas portretas
Jei įves progresinius nuo 3000 ar 5000lt kaip žadama, tai lietuvoje man nebebus kas veikti, galės šalis likti su atsilikusia banda ir pašalpų gavėjais.

Po

Po portretas
Tikrai taip, senai reikėjo tai padaryti - įvesti progresinius mokesčius...Bet čia Lietuva !!! Pas mus BŪTINAI TURI TURTINGESNI BŪTI DAR TURTINGESNIAIS, O VARGŠIUKAI-"TRUPUTUKĄ" DAR IŠLAIDAUJA, TAD JIEMS PAMAŽINKIME... Nes dabar pas mus skirtumas tarp biedniokų ir turtingų tik Europoje didžiausias, o norisi būti pirmiems pasaulyje !? Dukra jau beveik 10m. gyvena Suomijoje, išmoko jų kalbą, augina ir leidžia į mokslus mano anūkus, lankosi tėvynėje, bet apie sugrįžimą tikrai negalvoja. Ir pirmiausia todėl, kad ten pragyvena ir mažesnį atlyginimą gaunantys žmonės , lyginant su šalies vidurkiu. Be to, tokių arogantiškų šiknių, kaip tas iš laidos (M.L.), sėdėjęs tarp Uspaskicho ir Černiausko, ten žymiai mažiau. Ten žmonėms rūpi sava šalis (ir jos žmonės), nes kiek daugiau atidavęs valstybei, jis vis tiek turės daugiau, nei prastesnį darbą dirbantis ir mokantis į valstybės kasą mažiau...

Jo

Jo portretas
3-iam, vidutiniokui norėčiau pasakyti, kad varyk tu , ATSILIKĖLI, kuo toliau, nes, kitus pavadinęs atsilikėlių banda, pats nesupranti ką parašei... Jei tu , kaip rašai , gauni 5000, tai nuo 4000 (virš tos sumos)būtų skaičiuojami didesni mokesčiai, o iki 4000 atskaitytų minimalų proc., atitinkamai, kaip nuspręstų įstatymo leidėjai (turiu omeny sumos dydį ir procentus), vis tiek, daugiau gaunantis pajamų, kad ir "paremtų" valstybę daugiau, BET IR DAUGIAU TURĖTŲ. Gal verslininkai , sakantys , kad tai "pavydo" mokestis , nori įgelti "biedniokams", aš sakyčiau taip - jie pavydi vargstantiems , kad moka mažiau , o ne lygiai su jais... (čia esant progresiniams mok.).

sss

sss portretas
Juokingi jus zmones lyginates su amerika su vokietija su skandinavija. Pradzioje reiketu isigilinti i tai kad pati valdzia priverte ismokti visus vogti mokescius ir beto tu mokesciu pas mus tiek kad galetume pirmauti pries amerika ir vokietija ir visa skandinavija kartu sudejus. Pas mus jau dabar jei viska moketi tai nuo lito reikia sumoketi 1.2, ar protinga galva kada realiai skaiciavo o dar geriau bande tureti savo versla ir sumoketi visus mokescius????? aisku kad ne del to galima dalinti patarimus. Kas turi verslus amerikoje pas juos buhalterija uz tris metus telpa i kelis segtuvus o pas mus per metus prisikaupia tiek kad reikia atskiros patalpos popiergaliams sukrauti. O ir gerai sakoma kad turtingais netampama turtingais padaroma. Nes tie kurie apsima statyti premjero rezidencijas jiems vienodai tie mokesciai o tas kuris dirba eiliniu toje firmoje jam atiteks progresas.

A

A portretas
Pirma reike zinoti tiksliai kas tai yra ir ka tai reiske nieko zmonem neisaiskina ir reke, kad reike ivesti tokius mokescius. Debilu valstybeje debiliska tvarka, nupirkai automobili mokek jis tai kasmetai pinga o ne brangsta, jai sugalvojai koki versla daryti irgi mokek uz tai, kad sugalvojai daryti kazka. As apakes iki kokiu debilisku absurdu daeinama. Jau taip sikna baltinius grobsto mokesciai patys didziausi ne tik Europoi bet ir pasaulyje jai kas moka skaiciuoti tuom gali isitikinti patys Tai ne reike atimti paskutini kasni ir kapeika is zmogaus. Tai atimam viska is zmoniu kas ka turi ir kalusimas bus issprestas. Mokestis – valstybės nustatyta pinigų suma, kurią turi sumokėti fizinis ar juridinis asmuo nuo savo veiklos rezultatų arba atliktų ar tik norimų atlikti veiksmų. Stai taip skamba koks tas mokestis. Koks protingas zmogus gali moketi tokius debiliskus mokescius.

Petras

Petras portretas
Zmones siulau spjauti jiems visiems ibarzda ir isvis nieko nemoketi, tegul mokasi patys sau, turi is ko kiek privoge tegul grazina atgal.

Kasandra

Kasandra portretas
MNPD Lietuvoje 30000litų 2011 03 25 15:22 (JK) Anglijos (nesovietinio mentaliteto) ekonomistai paskaičiavo ir užrašė neapmokestinamų pajamų dydį (NPD) žmogui 2011 – 2012 metams: £143.75 savaitei £622.92 mėnesiui £7,475.00 metams Nuo žmogaus veiklos šių pajamų nėra atskaičiuojamas joks mokestis, net ir valstybiniam socialiniam draudimui. Tai yra žmogaus veiklos (verslo) asmeninė ir privati neliečiamybė kapitalistinėj šaly. Išvertus į lietuvių kalbą, būtų tokie NPD dydžiai ž m o g u i Lietuvoje: 568,83 lt savaitei 2 464,96 lt mėnesiui 29 579,32 lt metams *************** ****** Metinis neapmokestinamasis pajamų dydis (MNPD) ž m o g u i Anglijoje 2010 - 2011 metams buvo: £6,475.00 metams (apie 25 600 litų) *************** ****** Susijusi info: - daiktų (namų, automobilių, ...) kainos Anglijoje ir Lietuvoje yra vienodos; - Lietuvoje kai kurie daiktai yra dar ir brangesni nei Anglijoje. NPD Europos Sąjungoje turi būti vienodas (ar bent jau panašus) ir nediskriminuojantis. Vienykimės reikalaukim ir (išsi)reikalaukim. NPD Lietuvoje 30 000 litų metams. Kad išgyventume ...

vaida

vaida portretas
Tai kad algas 3000-5000 gauna dazniausiai issimokslines jaunymas, geri specialistai. Zmones, kuriems reikia nerealiomis kainomis isigyti busta, seima susikurti. Tai jus pasakykite jiems, kad atimsite is ju sunkiai uzdibramus pinigus ka gausite? O gi du dalykus - dar daugiau geru jaunu specialistu emigruos, o likusiems keliems specialistams imones tures dar labiau kelti algas, nes specialistui tera idomu kiek i rankas gaus, o tai reiskia kad imones vel didins savo produkcijos ir paslaugu kainas. Sveika infliacija.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Gal teisingas sprendimas, kuris gauna didelius atlyginimus, reiketu moketi daugiau...

Galerijos

Daugiau straipsnių