Kelionių agentūros: lietuviai nuo Egipto liūčių nenukentėjo

Negailestingi orai šią savaitę apkartino poilsį atostogaujantiems Egipte. Smarkios liūtys sukėlė potvynius, kurie išplovė kelius. Kai kurie užsieniečiai negali nusigauti iki oro uostų ir išskristi namo. Kelionių agentūros tikina, kad lietuvaičiams viskas gerai – poilsiautojai gal kiek susierzinę, bet sveiki ir gyvi.

Kaire užstrigo maždaug 300 rusų turistų, jie negalėjo nusigauti į Šarm el Šeichą, kur jų turėjo laukti lėktuvas į Maskvą. Dalis kelio į populiarų kurortą užtvindyta, nutrauktos elektros ir ryšio linijos. Šarm el Šeicho oro uostas trumpam buvo nutraukęs darbą, nes vėjas apgadino terminalo stogą. Antradienį oro uostas jau veikė.

Skaudžią nelaimę patyrė Nilu plaukiojantys keturi britai. Dėl smarkaus vėjo jų jachta apvirto, vienas atostogautojas nuskendo.

Prie Raudonosios jūros esantis Hurgados kurortas buvo atkirstas, kai vanduo užliejo į jį vedantį pagrindinį kelią. Potvynis nunešė nuo kelio kelis automobilius. Viename iš automobilių buvusi moteris paskendo.

Lietuvaičius į saulėtus Egipto kurortus vežančių kelionių agentūrų žiniomis, tautiečiai nuo liūčių nenukentėjo.

Kelionių agentūros „Star1 holidays“ kelionių vadovė Gytė Benevičiūtė, šiuo metu su lietuvių grupe esanti Hurgadoje, patikino, kad jiems viskas gerai.

„Egipte, kur lietaus būna 0,3 dienos per metus, liūtys iš esmės netikėtos – kaip Lietuvoje žemės drebėjimas. Jos labiau pašiurpino egiptiečius nei mus. Lietus neužtvindė viešbučių ar pan. Tiesa, pirmadienį buvo atšauktos ekskursijos, nes į jas vežantys vairuotojai neįsivaizdavo, kaip galima važiuoti per šlapią dangą“, - pasakojo G.Benevičiūtė.

Ji sakė, kad Hurgadą naktį iš sekmadienio į pirmadienį kelis kartus merkė smarkios liūtys. Griaudėjo. „Tačiau šiandien jau šviečia saulė ir gyvenimas verda įprastu kurortų ritmu“, - patikino G.Benevičiūtė.

Kelionių organizatoriaus TEZ TOUR atstovė irgi garantavo, kad šiuo metu Egipte besiilsintiems agentūros klientams viskas gerai. Esą jokių nesklandumų nebūta. Tik tiek, kad lietuvius iš esmės suerzino tai, kad net Egipte lyja.

Kelionių agentūros „Viatora“ vadybininkė paaiškino, kad šią savaitę agentūros klientų Egipte nėra. „Turėjome išskristi ketvirtadienį, tačiau dėl orų prognozių kelionę perkėlėme į šią savaitę“, - sakė „Viatora“ atstovė.


Šiame straipsnyje: Egiptasliūtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių