Keliautojai nesulaukia kempingo

Apie Giruliuose kylantį modernų kempingą byloja tik kelios pakelės nuorodos. Keturių žvaigždučių poilsio paslaugų komplekso pabaigtuvės - dar negreitai.

Nuorodos yra, kempingo - ne

Iš Klaipėdos jūros link sukančius keliautojus spalvingos iškabos jau kviečia aplankyti už kelių kilometrų esantį Girulių kempingą.

Tačiau pavažiavus toliau nurodyta kryptimi vietos, panašios į kempingą, nematyti. Apie statomą kompleksą teigė negirdėję ir praeiviai. Dienraščiui projektą kuruojančių valdininkų pasiteiravus, kur dingsta tolesnės nuorodos, šios jau vakar popietę išdygo dar dviejose vietose.

Tačiau į pajūrį atvykstančių ir nakvynės ieškančių poilsiautojų jos negelbsti, nes kempingo dar nėra.

Neatsigina turistų skambučių

Nors žadėta, kad kempingo statybos bus baigtos iki rugsėjo, jau dabar aišku, kad planai nebus įgyvendinti.

Tačiau savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Skaidrė Raudytė nenorėjo sutikti, kad yra vėluojama.

„Pagrindiniai darbai bus užbaigti laiku. Po rugsėjo pirmosios liks tik sutvarkyti aplinką", - žadėjo ji.

S.Raudytė teigė jokių priekaištų statytojams neturinti. Esą gegužę prasidėję darbai jau artėja prie pabaigos. Bet apsistoti greta viešbučio „Pajūris" statomame moderniame kempinge poilsiautojai galės tik kitą sezoną.

Būtent kempinge, o ne viešbutyje, norinčiųjų apsistoti skambučių jau kelerius metus neatsigina ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojai.

Centro vadovė Romena Savickienė vylėsi, kad jau greitai nebereikės užsienio turistams aiškinti, jog kempingo Klaipėdoje nėra.

„Mes labai jo laukiame", - sakė ji.

Paslaugų netrūks

Beveik trijų hektarų plote įsikursiančio kempingo statyboms užbaigti savivaldybei teko skolintis. Prieš dvejus metus daugiau kaip pustrečio milijono litų įvertintas projektas iki šios dienos pabrango beveik dvigubai. Banko suteikta beveik pusantro milijono litų paskola ketinama kompensuoti išaugusias išlaidas.

Didžiąją dalį lėšų statyboms skirta iš ES struktūrinių fondų.

Kempinge jau įrengti vandentiekio, lietaus ir nuotekų tinklai, apšvietimas. Teritorijoje bus įrengta 15 vietų kemperiams, dar 15 - nameliams ir 20 vietų palapinėms. Bus įrengta ir sporto bei vaikų žaidimų aikštelių, pirčių, patalpų maisto gaminimui, dušų, prausyklų, vaiko ir mamos kambarys. Lankytojams ketinama pasiūlyti išsinuomoti įrangos aktyviam poilsiui vandenyje ir ant kranto. Kempingo paslaugomis kasdien galės naudotis apie 200 žmonių. Per metus tikimasi sulaukti iki 12 tūkst. poilsiautojų.

Kol kas Klaipėdoje nėra nė vieno kempingo. Vienas poilsiautojus priima Karklėje, dar vienas Nidoje. Palangoje kempingus atstoja poilsiavietės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių