Keičiamos prekybos tabako gaminiais licencijavimo taisyklės

Vyriausybė pakeitė didmeninės ir mažmeninės prekybos tabako gaminiais licencijavimo taisykles bei Tabako gaminių pardavimo taisykles. Šios taisyklės pakeistos siekiant įgyvendinti praėjusiais metais priimtas Tabako kontrolės įstatymo pataisas.

Atsižvelgiant į Tabako kontrolės įstatymo pataisas, licencijavimo taisyklėse nustatyta, kad licencijos neišduodamos, licencijų galiojimas naikinamas Tabako kontrolės įstatyme nustatytais pagrindais, o šiose taisyklėse reglamentuoti tik įspėjimo apie galimą licencijų galiojimo sustabdymą ar licencijų galiojimo panaikinimą atvejai ir tvarka, licencijų sustabdymo, papildymo ir patikslinimo tvarka, licencijuojamos veiklos sąlygos, kiti su licencijų išdavimu ir licencijuojama veikla susiję reikalavimai.

Be to, didmeninės bei mažmeninės prekybos tabako gaminiais licencijavimo taisyklėse įtvirtinta nuostata, kad įmonės bus įspėjamos apie galimą licencijos galiojimo sustabdymą, jeigu jos turi didesnę negu 1000 litų mokestinę nepriemoką valstybės ir savivaldybių biudžetui ar valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui. Iki šiol minimali nepriemokos ar skolos riba, kuriai esant įmonės yra įspėjamos, nebuvo nustatyta.

Siekiant įgyvendinti „vieno langelio“ principą, licencijavimo taisyklėse panaikintas reikalavimas licenciją norinčioms gauti įmonėms pateikti įmonės registravimo pažymėjimo kopiją, mokėjimo pavedimą arba kvitą apie sumokėtą valstybės rinkliavą už licencijos išdavimą, papildymą, patikslinimą ar dublikato išdavimą. Nuo šiol licencijas išduodančios institucijos informaciją apie tai turės susirinkti pačios, naudodamosi elektroninėmis informacinėmis sistemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių