Kėdainių ligoninės pacientai valgys skaniau

Didmeninės prekybos maisto produktais ir maitinimo paslaugas teikianti bendrovė „Smulkus urmas" investavo daugiau kaip 1 mln. litų į Kėdainių ligoninės renovaciją. Šios lėšos buvo skirtos maisto gamybai skirtų patalpų ir gamybinių įrenginių atnaujinimui.

Per dieną Kėdainių ligoninėje bus maitinama apie 250 žmonių. Jų maitinimu rūpinsis 27 bendrovės aukštos kvalifikacijos profesionalai, gerai išmanantys šios srities specifiką. Įmonės gamybos skyriuje dirbantys specialistai centralizuotai parengia valgiaraščius pagal ligonių maitinimui nustatytas dietas, kurie derinami su aptarnaujamų ligoninių gydytojais - dietologais. Maistas gaminamas naudojant pripažintų Europos gamintojų technologinę įrangą.

„Ligonių maitinimas - tai ne tik aukštos personalo kvalifikacijos, bet ir ypatingo atsakingumo reikalaujanti veiklos sritis. Patikėję maitinimo organizavimą šios srities profesionalams esame garantuoti, kad bus užtikrinta maitinimo kokybė. Maitinimo paslaugas teikiančios įmonės specialistai efektyviai išnaudoja maistui gaminti skirtas patalpas ir gamybinius pajėgumus, įdarbina profesionalų personalą ir kontroliuoja jo darbo kokybę. Tokiu būdu ligoninės darbuotojams liks tik kontrolės funkcija, jie galės daugiau dėmesio skirti pacientams ir savo tiesioginei veiklai", - teigia Kėdainių ligoninės direktorius Stasys Skauminas.

Artūro Navicko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių