K.Auryla: „Star1 Airlines“ svarbiausia užsitikrinti finansavimą

Lietuvos privataus kapitalo skrydžių bendrovės "Star1 Airlines" pagrindinis tikslas dabar - užsitikrinti finansavimą, kad galėtų naudotis savaitės pradžioje Dubline už skolas sulaikyti nuomojamu orlaiviu.

"Kalbėjausi su "Star1 Airlines" vadovu ir jis sakė, kad derybos su orlaivio savininkais įvyko sėkmingai. Jeigu ir taip, tai įmonei dabar svarbiausia gauti finansavimą, nes jai reikės mokėti tiek už lėktuvą, tiek dengti kitas išlaidas", - BNS sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla.

Anot jo, derybų dėl Dubline už skolas sulaikyto "Star1 Airlines" sėkmė labai priklauso nuo finansinės reikalo pusės.

"Atsiskaitymas yra viena iš sąlygų. Dabar situacija yra tokia, kad "Star1 Airlines" skrydžiai yra atidėti savaitei. Sėkmę bus galima konstatuoti, kai "Star1 Airlines" skrydžiai bus atnaujinti", - sakė K.Auryla.

Jo teigimu, dėl skrydžių saugos užtikrinimo CAA įmonei "Star1 Airlines" esminių pastabų neturi.

"Tuo tarpu vertinti vadybą yra ne mūsų kompetencija", - sakė K.Auryla.

Dienraštis "Lietuvos rytas" šeštadienį rašo, kad "Star1 Airlines" skola lėktuvą nuomojančiai bendrovei siekia 3 mln. litų.

"Star1 Airlines" lėktuvą nuomojasi iš įmonės "Elviria Leasing Limited". Tiesioginiai lėktuvo savininkai šią savaitę patys atvyko į Lietuvą deryboms su Lietuvos bendrove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių