Kauno lauko kavinės tikisi neblogo uždarbio

Iš artėjančio lauko kavinių sezono Kauno verslininkai šiemet tikisi neblogai uždirbti, nes mieste netrūks tarptautinių renginių.

Turizmo specialistai verslininkus giria už skoningai įrengtas lauko kavines, tačiau sako, kad be paslaugių, ne vieną užsienio kalbą mokančių padavėjų – nieko nebus, informuoja LTV naujienų laida „Šiandien“.

Sinoptikai pažadais apie ateinantį pavasarį nesišvaisto, tačiau verslininkai vilties nepraranda. Lauko kavinės Laisvės alėjoje ir Kauno senamiestyje jau laukia klientų. Esą vos tik išlenda saulė, prie staliukų lauke kaip mat prisėda lankytojai.

Verslininkai viliasi, kad Europos vyrų krepšinio čempionatas ir tarptautinės „Hanzos“ dienos į lauko kavines privilios ne tik lietuvius, bet ir užsienio turistus. Vieni sako, daugiau darbuotojų neieškos, kiti pajėgas, kaip ir kiekvieną vasarą, žada stiprinti. 

„Mūsų klimatas turbūt nelepina labai karštomis dienomis, jų nebūna tiek daug ir jos yra kažkuria prasme aukso vertės. Jeigu tu neturėsi laiko, kur pasiūlyti žmogui atsisėsti, tai tu būtinai prarasi tą klientą. Niekaip žmogaus nepriversi geru oru sėdėti viduje“, – teigia „Bernelių užeigos“ rinkodaros vadovė Indrė Tautkutė–Stankuvienė.

„Laukiam kaip meškos išsimiegoję po žiemos miego, laukiam, kada jau prasidės tas vasaros sezonas, kada padaugės žmonių, užsienio turistų. Vasarą jų padaugėja mažiausiai dvigubai“, – tvirtino „Skliauto“ vadovas Ąžuolas Gaižutis.

Įvaizdžio specialistai pastebi, lauko kavinės pagyvina miestą, kuria jaukumą, jas ypač mėgsta turistai. Kauno centre ir senamiestyje tokių kavinių pamažu daugėja. Verslininkai giriami už gražius staliukus, pavėsines, tačiau esą vien to ir skanios kavos neužteks.

„Ir mūsų studentai užsieniečiai, kurie studijuoja pagal „Erasmus“ programą, atvyksta ir sako, kad pas jus labai gražu, graži gamta, labai graži Laisvės alėja, senamiestis irgi turi savo unikalumą. Atvykėliai sako, kad jiems reikia gero ir malonaus aptarnavimo“, – pastebi Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas komunikacijai Antanas Vaidelys.

Kauno politikų sprendimu, trečią sezoną miesto centre esančių kavinių savininkai nemoka vietinės rinkliavos mokesčio ir už leidimą prekiauti. Taip valdžia skatina kurti lauko kavines, nors dėl to į biudžetą pernai negavo 30 tūkst. litų.

Anot savivaldybės, kol kas gauti tik penki prašymai leisti įrengti lauko kavines. Jų esą daugės kitą savaitę. Pernai tokių leidimų Kaune išduota 60, Klaipėdoje – apie 50, o vien Vilniaus senamiestyje – apie 100.


Šiame straipsnyje: kavinėpelnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
tiketis nieks nedraudzia, bet optimizmas pelno neduoda

sss

sss portretas
Padavejai reikalavimai moketi rusu anglu kalba ir uz toki isprusima pasakisko dydzio alga net 640lt. i rankas, kai tuo tarpu anglijoje uz toki pati darba minimum 4000lt. i rankas.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Musu klimatas sunku prilygti uzsieniu klimatui...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių