Kauniečių šampanas apdovanotas auksu

Du aukso medaliai už putojantį vyną. Šitaip apdovanoti iš Sankt Peterburge vykusios tarptautinės parodos sugrįžo „Itaina" vadovai. Aukso medaliai Kaune įsikūrusiai įmonei suteikti už putojantį vyną „Italiana" briutas ir „Italiana Rose". Tarptautinę parodą organizuoja Rusijos mokslinių tyrimų institutas. Vyno vertintojai kviečiami, atsižvelgiant į putojančio vyno gamybos patirties ir mokslinių laipsnių putojančio vyno gamybos srityje kriterijus.

Pripažinimą šioje parodoje pelnęs „Italiana Rose" - naujos rūšies įmonės pagamintas putojantis vynas. Antras aukso medalis gautas už putojantį vyną briutą. Įmonės vadovo teigimu, putojančio vyno bendruomenėje veikia nerašyta taisyklė, kad apie gamintojo kompetenciją ir profesionalumą galima spręsti pagal jo gaminamą briutą, nes tai sunkiausiai pagaminama putojančio vyno rūšis. Ekspertai tvirtina, kad natūralios fermentacijos putojantis vynas šiuo metu ypač populiarėja Vakarų Europoje.

„Itaina" - pirmoji privati alkoholinių gėrimų gamykla Lietuvoje, veikianti nuo 1995 metų. Šiuo metu joje dirba 52 darbuotojai. Pernai bendrovės apyvarta siekė 27 mln. litų, šiemet planuojama - 39 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių