Kauniečiai verslininkai įtariami nuslėpę per 3 mln. litų

Mėsa ir mėsos produktų prekyba besiverčiančios Kauno bendrovės direktorius ir vienas iš akcininkų įtariami nuslėpę realią daugiau nei 3,3 mln. litų siekusią apyvartą, apgaule sumažindami mokėtiną pridėtinės vertės mokestį beveik septynis kartus.Bendrovės vadovams pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, kai iš šešėlinės prekybos mėsa buvo nesumokėti beveik 700 tūkst. litų mokesčių, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

Tyrimo duomenimis, bendrovei įsigyjant mėsą iš Europos Sąjungos valstybių ir ją parduodant Lietuvos įmonėms ir fiziniams asmenims, apskaitoje nebuvo deklaruojami visi sandoriai, klastotos sąskaitos faktūros ir kiti dokumentai, todėl buvo ne tik iškraipomi duomenys apie realią įmonės prekybą, bet ir vengta mokėti pridėtinės vertės mokestį.

Nustatyta, kad mėsa prekiaujanti bendrovė pateikė duomenis, jog praėjusiais metais jos pardavimai siekė tik kiek daugiau nei 500 tūkst. litų, o PVM sumokėjo šiek tiek daugiau nei 100 tūkst. litų. Pirminiais tyrimo duomenimis, praėjusiais metais bendrovė mėsos įsigijo už daugiau nei 3,3 mln. litų ir ją pardavusi nesumokėjo beveik 700 tūkst. litų mokesčių.

Už įvykdymas nusikalstamas veikas mėsa prekiaujančios bendrovės direktoriui ir vienam iš akcininkų gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
SU TURTO KONFISKACIJA nesvarbu ar zmonos ar vaiko ar draugo.Po kalejimo nesinores apgaudineti ir vogti.O kiek tokiu dar laukia kurie nuo 1991m.pradejo visokias machinacijas iki banku.

pritariu

pritariu portretas
Pauliui. Už tai niekaip negalime kiek geriau gyventi, kas tik gali, tas vagia. Todėl ir keliai skylėti ir amžinas nedateklius. Tokius vagis tik iki gyvos galvos, konfiskuojant giminaičių, žmonų, dėdžių, tetų turtus.

tai va

tai va portretas
kaip visada ,,tik gresia "
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių